Mintį nerti į naują verslą pametėjo Ingos sūnus paplūdimio tinklininkas Marius, tik šioje vietoje jis patarė kurti sporto barą. Tačiau Nemenčinės plente, pušų apsuptyje, įsikūrė šiuolaikinis baras-restoranas „PineWood“, kuriame juntama ypatinga atmosfera ir ramybė.
„Jaunatviškas idealizmas yra viena, o kai viską reikia įgyvendinti tokioje didelėje teritorijoje... Jau pradėjus darbus, mačiau, kad nebus taip paprasta ir lengva.
Taigi perėmiau iniciatyvą ir susidėliojau viziją, kaip viskas turi atrodyti. Tiek versle, tiek galvodama apie interjerą esu linkusi kurti jaukią aplinką, tad gimė idėja įkurti laundžo barą, kur būtų galima atsipalaiduoti, pabėgti nuo miesto šurmulio, ramiai pasibūti su draugais ar net pačiam su savimi“, – šypsosi I. Malinauskienė.
Artėjančioms laukiamiausioms žiemos šventėms Inga ruošėsi nuo pat vasaros. Tuomet ji mintyse kruopščiai po erdvę dėliojo kalėdinius aksesuarus, jų užsakė iš Europos gamintojų. Ir „PineWood“ prieš Kalėdas pasidabino moderniomis klasikinėmis puošmenomis.
„Dizaino kūrybos pasaulyje taip priimta – tam reikia ruoštis iš anksto, kad visos dekoracijos ir interjero detalės atkeliautų laiku. Iš anksto planuojant viską pavyko sudėlioti – pasipuošėme kalėdinėmis puošmenomis, dekoracijomis, girliandomis, baltomis pagalvėlėmis ir, žinoma, žaliaskarėmis eglutėmis“, – pasakojo Inga.
Moteris išsamiai domisi interjerų kūrimu – dalyvauja užsienio parodose, iš jų parsiveža daug idėjų ir jas pritaiko savo kūryboje. Vėliau, kaip ji pati sako, kiekvieną daiktą stengiasi pritaikyti prie vietos ir formų.
„Parodose pamatau labai daug įvairiausių kūrinių, meno dirbinių, interjero detalių, tačiau nėra taip lengva iš jų sudėlioti vieną paveikslą. Projektuoju, galvoju, piešiu vaizdinius ir, kai atkeliauja daiktai, juos dėlioju, žiūriu, ar neapsirikau, ar jie rado savo vietą. Smagu tuomet, kai viską sustatau, pakabinu ir pamatau, tai pritampa taip, lyg viskas čia jau buvę.
Daugiausia taip ir būna – tuomet jaučiu didelį kūrybinį įkvėpimą vėl imtis naujų projektų. Man labai svarbi kitų žmonių nuomonė, kaip jie čia jaučiasi, ar jauku, gražu. Kai girdžiu komplimentus, deduosi pliusą, kad mano skonis atitinka daugumos. Man tai savotiška saviraiška“, – kalbėjo ji.
Šio restorano valdymą I. Malinauskienė perdavė į dukros Eglės rankas. Ji tikina, kad be tiek daug pajėgų nieko ir nebūtų.
„Vien idėjos neužtenka, ją reikia įgyvendinti. Todėl su tiek daug žmonių išeina labai įdomus ir prasmingas procesas ne tik man, bet ir jaunimui, kuriam norisi įgyti patirties.
Tėvai nori perduoti savo žinias, savo gyvenimo patirtį vaikams ir šis kūrinys – tai puiki galimybė įgyti įvairiapusiškos patirties, kuri gyvenime tikrai pravers. Šis verslas yra gana aiškus, bet jis labai sunkus rezultato prasme.
Jaučiu didelį Eglės užsidegimą – ji stengiasi, nori daug nuveikti, parodyti rezultatą.
Man malonu žiūrėti, kaip ji tvarkosi, gal kartais net nustebina, kad tiek gali.
Smagu, kai gali duoti vaikui pagrindą, ant kurio ji gali kurti savo karjerą, tobulėti profesine ir žmogiškąja prasme, augti kaip asmenybė ir, pasitikėdama savimi, eiti į priekį“, – sakė Inga.
O Eglė Malinauskaitė tikina, kad būti restorano vadove – tai didžiulė atsakomybė.
Ji džiaugiasi, kad mama nepabūgo ir suteikė jai galimybę išbandyti save naujoje veikloje.
„Niekada nemaniau, kad vadovas turi tiek daug visko apgalvoti ir išmanyti.
Vertinu tai, kad mama manimi pasitiki ir padeda. Tai man suteikia didelę paskatą tobulėti ir eiti į priekį“, – šypsojosi E. Malinauskaitė.
Labiausiai šiuo metu Eglė rūpinasi kalėdiniais renginiais. Čia juos organizuoja ne tik įmonės savo darbuotojams. Jau suplanuoti ir paties baro-restorano šventiniai renginiai. Pirmasis – „Kalėdinis „brunch‘as“ jau įvyko gruodžio 14-ąją.
„Tai buvo šventinis kalėdinis brančas, jo metu kvietėme ragauti specialių tai dienai sukurtų patiekalų.
Valgiaraštyje puikavosi tokie patiekalai, kaip Benedikto kiaušinis su trumais, bao su omaru ir daug kitų šventiškų patiekalų.
Susirinko daug šeimų, norinčių šeštadienio rytą praleisti jaukioje šventiškoje aplinkoje, skambant kalėdinei muzikai“, – kalbėjo ji.
Antrąją Kalėdų dieną „PineWood“ visus kvies į „Draugų Kalėdas“. Čia svečių lauks gyva muzika – gros saksofonistas Jonas Sikorskis, o virtuvės šefas keps tradicinę kalėdinę žąsį, kuri tiesiai iš krosnies bus ivežta į baro-restorano salę ir visiems po kąsnelį padalinta.
„Norime, kad tai būtų jaukus draugų pasisėdėjimas prie židinio, klausantis saksofono muzikos, skanaujant kalėdinius patiekalus, galbūt keičiantis dovanėlėmis ir jaučiantis lyg namuose, kuriuose už jus viskuo bus pasirūpinta“, – sakė ji.
Kalbėdama apie Naujuosius metus, E. Malinauskaitė žada daug staigmenų. „New Year Around The World“ renginyje laukia išskirtinė degustacinė vakarienė, per kurią gurmanai bus nustebinti 8 patiekalais iš skirtingų pasaulio šalių.
„Naujametinė vakarienė bus išties kitokia, išskirtinė. Kadangi pats restoranas yra autentiškas, norisi išlaikyti unikalumą visose srityse.
Žmones visada traukia tai, kas dar nepatirta, nematyta, neišbandyta. Organizuoju tokius renginius, kurių ir pati nesu mačiusi. Su tėvais daug keliaujame, tad daug idėjų parsivežu ir iš užsienio, o tai, ką išeina sukurti, tegul jau vertina kiti“, – šypsosi Eglė.