Simona Starkutė mėnesį valgė grikius ir trumpam tapo vegane: papasakojo apie rezultatus

2019 m. lapkričio 29 d. 10:33
Ketvirtadienį vegetariškas ir veganiškas maisto restoranas „Holigans“ pristatė valgiaraščio patiekalus. 
Daugiau nuotraukų (26)
Į restoraną atvyko Simona Starkutė, Sofio Gelašvili, Saugirdas Vaitulionis, Neringa Zeleniūtė ir Martynas Tyla, Vaida Skaisgirė, Julija Kačanova, Sergejus Troščenkovas, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovu, Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė su vyru Pauliumi Medišausku, Robertas Kalinkinas.
Renginyje kalbinta S. Gelašvili pasakojo, kad mėsos ji nevalgo nuo vienerių metų amžiaus. Šiuo metu moteris yra veganė – nevalgo raudonos mėsos, paukštienos, jūros gerybių, pieno produktų.
„Kai buvau maža ir tėvai bandydavo mane pamaitinti mėsa, užsidengdavau burną – man nepatiko kvapas. Dėl to mane net vedė pas psichologą. Jiems buvo keista, kodėl mažas vaikas nenori valgyti mėsos. Iki šiol nežinau mėsos skonio, žadu jos nevalgyti visą gyvenimą“, – pasakojo renginio viešnia.
S. Gelašvili tėvai kas pusmetį darė kraujo tyrimus įsitikinti, kad jų dukra yra sveika, jai nieko netrūksta. Kartais tekdavo vartoti geležies preparatus tam, kad nebūtų mažakraujystės. Sofio dukra valgo mėsą – moteris niekada neturėjo minčių jai uždrausti tą daryti.
„Žmonės nuolat manęs klausia, tai ką aš valgau. Mėgstu humusą, valgau makaronus be kiaušinio, daržoves, avižas. Jei restorano meniu nėra man tinkančio patiekalo, paprašau, kad jį padarytų. Kai dar buvau vaikas, būti vegane buvo problematiška. Tačiau dabar yra daug skirtingų parduotuvių, galima rasti veganams tinkančio pieno, sūrio. To anksčiau nebūdavo“, – pasakojo S. Gelašvili.
Modelis ir drabužių kūrėja S. Starkutė yra iš tų žmonių, kurie gali gyventi be mėsos, tačiau visai jos neatsisako. Žinoma moteris vengia raudonos mėsos, mieliau renkasi vištieną, jūros gėrybes. Praėjusiais metais Simona darė eksperimentą – laikėsi grikių dietos ir trumpam tapo vegane.
„Tris kartus per savaitę turėjau valgyti vandenyje išbrinkusius grikius, o kitomis dienomis veganiškus patiekalus, gerdavau petražolių arbatą. Jokios žuvies, kiaušinių, pieno produktų, glitimo. Viską gamindavausi pati. Svorio metimui tai labai geras dalykas, išgražėjo veido oda. Reikėjo ištverti mėnesį, tačiau man buvo gana jau po 27 dienų. To negalima daryti nuolat, tai labiau organizmo, inkstų valymas“, – pasakojo S. Starkutė.
Moteris pastebėjo, kad atsisakius mėsos ji jausdavosi labai energinga, visada išsimiegojusi, sportuodavo kupina jėgų. Pavalgius nejausdavo jokio sunkumo, nesinorėdavo eiti pogulio. Simona įsitikinusi, kad būtent nuo maisto priklauso, kaip mes jaučiamės. Todėl mitybos įpročiai gali būti tiek vaistas, tiek nuodas.
„Daug kas sako, kad nevalgant mėsos negauni reikiamo baltymų kiekio. Tačiau tai netiesa, yra daug kitų maisto produktų, kurie gali suteikti baltymų. Labai mėgstu avinžirnius, lešius, pupeles. Jei tik pačiai nereikėtų gamintis, galėčiau gyventi be mėsos“, – kalbėjo S. Starkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.