Televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė (33 m.)
– Mėsos nevalgau nuo 12 metų. Šeimoje esu vienintelė vegetarė. Atsisakiau mėsos, nes niekada nemačiau joje maisto produkto. Man tai – mirę gyvūnai. Aš negalėčiau mirusio gyvūno paimti į rankas, ką jau kalbėti apie valgymą. Tai labai daug susipynusių emocijų bei jausmų – nuo gailesčio iki pasišlykštėjimo.
Atlikėja Erica Jennings (39 m.)
– Valgyti mėsą nustojau paauglystėje, tačiau ne griežtai. Kai beveik prieš 12 metų gimė sūnus Pranas, atlikau kraujo tyrimą. Buvo nustatyta, kokių maisto produktų turėčiau atsisakyti, ir 2 mėnesius nevartojau raudonos mėsos, lašišos, pieno, kofeino, kviečių ir alkoholio. Praėjus 2 mėnesiams tyrimą pakartojau. Jis parodė, kad per didelis mėsos, pieno, alkoholio ar kofeino kiekis yra žalingas. Tai gali sukelti net ilgalaikę alerginę reakciją. Po to pati nebenorėjau raudonos mėsos, vėliau – ir baltos, o po kelerių metų – ir žuvies. Esu veganė, valgau labai mažai pieno produktų, mano mityba – augalinio pagrindo. Jau praėjo dešimtmetis, kai esu visiška vegetarė, ir matau ne tik fizinę, bet ir etinę, aplinkosauginę naudą.
Atlikėjas Edgaras Lubys (36 m.)
– Dešimtmetį nevalgau mėsos ir jos man visai netrūksta. Ko gero, kaip ir kiekvienas, kuris pasirenka vegetarinę mitybą, turi kelias priežastis. Man taip atrodo teisinga, tai jaučiu iš vidaus. Tokiu keliu save vesti yra gera, smagu, džiugu ir prasminga.