Linksmai nusiteikę alaus šventės dalyviai galynėjois įvairiose šio gėrimo nešimo, gėrimo ir kitose rungtyse.
Stipriausieji svečiai nenusileido vieni kitiems kuo ilgiau vienoje rankoje laikydami didžiulį bokalą, pripildytą alaus.
Bavariškais ritmais susirinkusius svečius džiugino muzikos grupė „16Hz“ ir Vitalijus Cololo.
Bene didžiausia šventės staigmena tapo kauniečio floristo Modesto Vasiliausko sukurta suknelė iš beveik pusės tūkstančio povo plunksnų.
Išskirtinį drabužį demonstravo tą vakarą modeliu tapusi kaunietė šokėja, renginių organizatorė Kamilė Baužaitė.
„Vokiečiai per šią šventę drabužius ir galvos apdangalus mėgsta puošti plunksnomis. Jie dažniausiai naudoja žąsų, ančių ar stručių plunksnas. Aš nutariau panaudoti gerokai puošnesnes povo plunksnas ir iš jų sukurti rekordinę suknelę“, – kalbėjo M.Vasiliauskas.
Modeliu tapusi Kamilė sakė, jog vilkėti drabužį iš povo plunksnų jai labai smagu. „Tokia puošni ir spalvinga suknelė tiktų ir kokiam nors teminiam vakarėliui ar mergvakariui“, – įsitikinusi mergina.
Floristas M.Vasiliauskas tikisi, kad šventės dalyviams nuostabą sukėlusi suknelė bus įtraukta į Lietuvos rekordų knygą.
Joje – ne viena dešimtis M.Vasiliausko darbų. Prieš 17 metų kaunietis sukūrė rekordinę suknelę iš 10 tūkstančių JAV dolerių banknotų. Netrukus jis viešai pristatė paties rankomis sukurtą suknelę iš 5,132 tūkstančių vienos monetos nominalo lietuviškų centų, vėliau – drabužį iš 2 tūkstančių graikinių riešutų.
Rekordiniais pripažinti ir iš 20 tūkstančių moliūgų sėklų sukurta suknelė bei apdaras iš vytintų žuvų, kuriam M.Vasiliauskas panaudojo 6 kilogramus stintų, plekšnių bei didstinčių.
Kaunietis taip pat pristatė iš 3 tūkstančių ramunių žiedų, 20 kilogramų braškių, daugiau nei tūkstančio prezervatyvų, 450 švirkštų, 2 tūkstančių keptų koldūnų, 60 kilogramų metalinio kanalizacijos šulinio sukurtas sukneles.
Jo rekordų sąraše yra iš daugybės įvairiausių gėlių žiedų sukurtos karūnos ar kiti galvos papuošalai.
Prieš dvejus metus per alaus šventę M.Vasiliauskas yra sukūręs suknelę iš 5 kilogramų džiovintų apynių.