Skambant gyvai muzikai vieni pirmųjų sodelio lankytojų mėgavosi ant grotelių kepta šamų filė su odele, sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsniu, rūkytomis paprikomis, morkų – imbierų kremu ir „Tomahauku“. Pastarasis patiekalas dėl savo pavadinimo bei ruošimo būdo sukėlė nemenkas diskusijas.
„Jį ruošime tik pagal išankstinį užsakymą, nes rinktinių jaučių mėsa greta atviros ugnies kepama ne mažesniais nei kilogramą sveriančiais gabalais. „Tomahauko“ ruošėjai žino ir kelias paslaptis, dėl kurių valgis įgauna išskirtinį skonį“, – sakė „Perkūno namai“ restorano vadovė Ingrida Gustienė.
Dar labiau buvo aptartas vakaro metu patiektas desertas – rūkyti pomidorai su bazilikų „ikrais“.
Dar labiau buvo aptartas vakaro metu patiektas desertas – rūkyti pomidorai su bazilikų „ikrais“.
„Perkūno namų“ sodelio įkūrėjai patikino – jie svečius kvies ne tik vaišintis gurmaniškais patiekalais, bet ir ketvirtadieniais rengs gyvos muzikos vakarus.
Jūros agurkas, abalonė, fermentuotas – pūdytas kiaušinis, pūdytas tofu, didžiulė varlė...
„Nors varlių šlauneles mėgstu, bet pati varlė manęs nesužavėjo. O pats baisiausias patiekalas, prie kurio teko liestis, buvo beždžionių smegenėlės“, – pasakojo kūrėja.
Rytų kovos menų meistras Jordanas Poškaitis ir jo žmona Jolanta keisčiausią patiekalą yra mėginę ragauti Barselonoje, kur, užsisakę jūros gėrybių, gavo lėkštę neaiškių, judančių gyvių.
„To kartoti tikrai nesinorėtų! Nesame ir sraigių, varlių gerbėjai. Įprastas maistas mums artimesnis“, – patikino J. Poškaitienė.
Choreografas, buvęs hiphopo čempionas Kęstutis Baranauskas labiau už egzotiškus patiekalus vertina cepelinus.
„Esame ragavę ryklienos, krokodilienos, kengūros mėsos. Kada nors išmėgintume ir kepintų vabzdžių skonį“, – sakė Toma Baranauskenė.
Humoristui ir aktoriui Artūrui Orlauskui yra tekę degustuoti sraigių, supuvusių silkių, ryklio sriubos. Ekstremaliausias potyris valgant laukė Kirgizijoje, kur pietums patiekta avies akis.
Profesionali šokėja ir tituluota visažo specialistė Gabrielė Sabaliauskaitė vieną gardžiausių patiekalų yra ragavusi Balio saloje. Jai buvo patiekta vištiena su kokosų drožlėmis, vietiniais prieskoniais ir tirštu riešutų padažu.
„Labai nustebino ir „Perkūno namuose“ ruošiamas „Tomahaukas“. Tokios gardžios mėsos turbūt niekada nesu ragavusi“, – patikino pašnekovė, ne itin linkusi išmėginti dažnai ekstremaliais vadinamus valgius.
Televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė neįprasčiausiu ragautu valgiu vadina varlių šlauneles. Jai yra tekę valgyti ir sraiges, bet pastarosios paliko ne itin malonų įspūdį.
„Esu jūros gėrybių gerbėja. Šįmet pirmą kartą paragavau omaro – skonis pasakiškas!“, – sakė G. Žemaitė.