Nespėjus nė įpusėti tapybos, muzikos ir kulinarijos šou prasidėjusi smarki audra svečius atginė į viešbučio restorano vidų.
Vakaro svečiai turėjo išskirtinę galimybę išvysti ir išgirsti unikalų kūrybinį projektą – meno laboratoriją, sujungiančią garsą ir spalvas. Tąvakar gyvai improvizacijai pasidavė žinomas tapytojas Sigitas Staniūnas bei kompozitorius, multiinstrumentalistas, grupės „Empti“ narys Paulius Kilbauskas.
Renginio svečiai galėjo stebėti, kaip sodrūs muzikiniai eksperimentai ir jiems paklūstančios spalvos virsta ekspresyvia tapyba „čia ir dabar“.
Kurdami gyvai ir tęsdami simbiozės mene idėjas abu menininkai siekia naujos meno formos – užburiančios harmonijos iš vaizdų, vibracijų, linijų. Tokie kūrybiniai žaidimai anksčiau yra vykę dailininko S.Staniūno studijoje Vilniuje, taip pat Brazilijoje, Olandijoje, Ukrainoje, Taivane.
„Tai bus nuoširdus kūrybinis aktas, meno bučinys. Savotiškas tikrumo prisilietimas“, – dar prieš prasidedant unikaliam renginiui sakė S.Staniūnas.
Netrukus tuo galėjo įsitikinti ir visi susirinkusieji. S.Staniūnas kartu su P.Kilbausku dar viešėdami Taivane išplėtojo kūrybinę temą „Tolima artima jūra“, ją menininkai ir pratęsė Palangoje.
„Daug metų svajojome apie tokį projektą mylimoje tėvynėje. Labai norėjome kurti Rožių sode, netoli Tiškevičiaus rūmų. Mūsų svajonė beveik išsipildė, nes šis projektas kaip tik ir vyko kurorto viešbutyje, esančiame šio parko prieigose“, – sakė Lietuvoje ir pasaulyje žinomas dailininkas, prieš dvejus metus šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės apdovanotas ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“. Menininko darbų yra įsigijusios tokios asmenybės kaip Hillary Clinton, Stingas, Bruce'as Willisas, Borisas Grebenščikovas ir kt.
Renginio svečiams ypatingą staigmeną paruošė vienas projekto iniciatorių, viešbučio „Prie Parko“ šeimininkas Juozas Tubinas. Tą vakarą viešbučio restorano aplinka priminė eksperimentinę skonio studiją „G-taškas“. Būtent šiuo intriguojančiu pavadinimu nuo rudens ir vadinsis šiose patalpose įsikursianti gurmaniška oazė.
„Tai buvo vienos dienos eksperimentas, jis praturtino mūsų patirtį rengiantis didžiajam skonio studijos atidarymui“, – sakė vienas žinomiausių pajūrio verslininkų, kurio valdomuose „Tubinas International“ tinklo viešbučiuose buvo filmuojamas ne vienas gerai žinomas lietuviškas serialas.
Vakaro metu J.Tubinas ruošė maisto šedevrus, kurių jungiamoji grandis buvo pasiflorų vaisiai. Renginio svečiai galėjo paragauti krevečių salotų su mangais, arbūzais ir pasifloromis. Pagrindinis patiekalas buvo lašiša, pagardinta pasiflorų padažu su burokėlių karpačio, keptomis šparaginėmis pupelėmis, mini bulvytėmis ir pomidoriukais. Desertui J.Tubinas pasiūlė pasaldinto arbūzo su ledais bei pasifloromis.