Į kulinarijos studijos „Čiop Čiop“ pristatymą rinkosi renginių bei vestuvių planuotojai, fotografai, dekoratoriai, poros.
Tarp svečių buvo galima išvysti dainininką Martyną Kavaliauską su
drauge Rusne Jankauskyte, Lauros Vagonės „Lapės vestuvių“ komandą,
fotografę Svetlaną Baturą, floristą Antaną Mažoną.
Svečiai dalijosi vestuvių sprendimais su kolegomis, gyvenančiais švenčių organizavimu.
Susirinkusieji ragavo molekulinių kokteilių ir dar nematytų užkandžių, kuriuos ruošė „Čiop Čiop“ komandos šefai.
Virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas gamino elegantiškus ir gaivius
šventinius užkandžius, griliaus meistras Jonas Jonušas kepė rūkytą
lašišą bei sultingą jautieną, kitas virtuvės šefas Ignutis Klimavičius
pristatė netradicines itališkų desertų interpretacijas.
Renginio metu „Čiop Čiop“ Vilniaus studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė
pristatė naujausias vestuvių koncepcijos ir maisto tendencijas. Jos
atspindi 2017 metų madą.
„Vestuvės įprastai pradedamos planuoti prieš metus, todėl supažindiname
su kitų metų tendencijomis. Žinoma, pasinaudoti šiomis idėjomis, jeigu
spėsite, galima ir šįmet“, – kalbėjo U.Mikelevičiūtė.
Kauno „Čiop Čiop“ studijos vadovė Rūta Glicienė kalbėjo, jog vestuvių
vietos pasirinkimas yra vienas svarbiausių šventės planavimo uždavinių.
„Stengiamės kurti aplinką ir erdvę, kuri patinka žmonėms. Kaimo sodybos
jau nėra pati populiariausia vestuvių šventės vieta. Tai buvo prieš
kelerius metus.
Vis daugiau žmonių vestuves nori švęsti vieną dieną. Jaunavedžiai,
kurie nebijo miesto šurmulio, nori kurti šventę būtent mieste“, –
kalbėjo R.Glicienė.
Vestuvių organizatoriai švęsti vestuves siūlo nebūtinai vakare. Tam
tiks ir rytas, diena.
Šventę galima surengti pagal tam tikros šalies tematiką.
„Tarkime vaikinas merginai pasipiršo kur nors Karibuose, Paryžiuje ar
Romoje. Nebūtina ten švęsti vestuvių. Tiesiog šventei galima pasirinkti
Karibų šalių, prancūzišką ar itališką maistą“, – kalbėjo
U.Mikelevičiūtė.
Jos teigimu, tarp naujausių tendencijų pasaulyje ir Lietuvoje ruošiant
vestuves yra vadinamasis „gatvės“ maistas: meksikietiškos „tacos“,
dešrainiai, burgeriai. Žmonėms priimtinas ir vienas bendras patiekalas,
ypač mėgiami ant laužo ruošti valgiai: plovas, paelija, kad ir kepta
mėsa.
Molekulinių kokteilių barmenas Edgaras Rutkauskas svečius pasitiko
sluoksniuotu „Aperol“ kokteiliu bei nealkoholiniu granatų limonadu.
Vėliau siūlė paragauti meliono likerio kamuoliukus bei gervuogių želė
alkoholinį desertą. Popietei tiko ir putojantis, rožinis džino
kokteilis su granatais bei rozmarinu.
„Molekulinė gastronomija, tai kokteilių šou, kuriame pasitelkiant
medžiagų chemines ir fizines savybes, pakeičiama gėrimų tekstūra,
spalva ar konsistencija“, – pasakojo „Čiop Čiop“ vestuvių
koordinatorė Ieva Marija Stauskytė.
Ji pridūrė, jog molekuliniai kokteiliai – visiškai nauja kokteilių
kryptis Lietuvoje, tačiau šiuo metu jau itin geidžiama renginiuose bei
vestuvių vakarėliuose.
Grojant gyvam gitarų skambesiui, naujausias dekoro bei vestuvių
floristikos tendencijas pristatė floristas Antanas Mažonas ir
„Floristai ant Ribos“ komanda.
„Ruošiantis vestuvėms labai svarbu nuosekliai išpildyti temą. Ypatingas
dėmesys turėtų būti atkreipiamas į šventės vietos architektūros ir
interjero stilių ir dekoro elementų darną. Ne mažiau svarbu ir
individualumas, atkreipiant dėmesį į šventės dalyvius, temą“, –
kalbėjo A.Mažonas.
Jo teigimu, puošiant vestuvines erdves madingi metalo atspalviai,
stiklas, ryškios gėlių spalvos, šviečiančios lemputės.
A.Mažono teigimu, nauja kryptis – vestuvių vietą paversti nedidele
laboratorija, kurioje gėlės sumerkiamos į kolbas, siauras vazas, kitus
panašius indus. Juos nebūtina dėti ant stalų. Dekoracijos tinka puošti
palangėms, desertų stalams, net kabinti ant lubų.