Dar vienas ypatingas patiekalas – jos mamos paruošta, kaip pati vadina, raudonoji mišrainė.
„Tai daržovių mišrainė su raugintais kopūstais, pupelėmis, morkomis ir aliejumi. Man ji nepakartojamo skonio, nors dabar to ypatingo vaikystės skonio nebėra, nes saulėgrąžų aliejus kitoks nei anuomet. Ji nebeturi to ypatingo kvapo“, – apgailestavo D.Tamošiūnaitė.
Kalėdoms Daivos mama visada išverda kelias dienas marinuotą kiaulės kumpį. Pati Daiva stengiasi iškepti kalakutą arba žąsį, o jos dukrelė Adelė iškepa keksiukų, kurie tampa tikra Kalėdų stalo puošmena.
Per Kūčias ir Kalėdas D.Tamošiūnaitės namuose niekada netrūksta svečių. Pas žinomą žurnalistę atvažiuoja ne tik Plungėje gyvenanti mama, bet ir susirenka draugės, kurios dėl vienokių ar kitokių priežasčių nelabai turi su kuo ir kur švęsti švenčių.
D.Tamošiūnaitė pasakoja, kad per Kalėdas pas ją visada būna tiek daug svečių, kad niekada pačiai nepavyksta išsiruošti kur nors iš namų, nors ne vienus metus Jogaila Morkūnas visus bičiulius kviečia pirmąjį Kalėdų vakarą praleisti jo namuose. Daiva apgailestauja, kad per daugelį metų šiuo kvietimu taip nė karto ir nepavyko pasinaudoti, – juk nepaliks savo svečių vienų.
O antroji Kalėdų diena tradiciškai būna darbe. Anot D.Tamošiūnaitės, realybė tokia, kad televizijos ir radijo žmonėms būtina skubiau grįžti į darbą, tad jie negali sau leisti prabangos šventes švęsti savaitėmis.