„Lietuviška virtuvė didžiuojasi ne tik tradiciniais patiekalais ir maisto produktais. Vis drąsiau
eksperimentuojame su visiems lietuviams gerai pažįstamais ingredientais. Milane visam
pasauliui parodysime nestandartinį interaktyvų maisto gaminimo ir pateikimo būdą, sukurdami
unikalų maisto šou. Kadangi su įvairiomis savo deserto šou variacijomis keliaujame po
užsienio šalis, esame įsitikinę, kad ir Italijoje tai bus įtraukianti pramoga visiems Lietuvos
paviljono lankytojams“, – sako VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.
„Expo 2015“ Lietuvai jau atstovavo ruginė duona, baltas varškės sūris, kastinys, skilandis. Per
VMG deserto šou lankytojai galės susipažinti su sezoninėmis lietuviškomis daržovėmis ir
uogomis. Pavyzdžiui, vietoje pasiflorų šįkart bus galima ragauti kriaušių ir obuolių desertų,
kurių gamyboje panaudotas tradicinis varškės sūris.
O ant išskirtinių, pagal specialų VMG receptą gaminamų desertų kris šaltalankių sniegas. Bus naudojami svarainiai, juodieji irraudonieji serbentai, avietės bei šiuolaikiškai apdirbti kopūsto lapai. Lankytojai taip pat galės
užuosti baravykų kvapą.
„Mes, lietuviai, turime daug unikalių produktų, kuriuos galime panaudoti kuriant desertus. Šiuo
pasirodymu norime atskleisti ir sugriauti nusistovėjusius stereotipus, kad kopūstas, baravykas
negali būti naudojami skanėstų gamyboje“, – teigia A. Ivanauskas.