Plaukų priežiūra: kaip išsirinkti šampūną ir apsaugą nuo karščio

Naudingi patarimai kurie padės išsirinkti tinkamą šampūną ir apsaugą nuo karščio plaukams. Sveiki ir žvilgantys plaukai ir kaip tokius turėti.

Plaukų priežiūra yra svarbus kasdienės grožio rutinos elementas.<br>„Pexels“ nuotr.
Plaukų priežiūra yra svarbus kasdienės grožio rutinos elementas.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-14 08:00

Plaukų priežiūra: kaip išsirinkti šampūną ir apsaugą nuo karščio

Kiekvienas ir kiekviena svajoja apie gražius, žvilgančius ir išpuoselėtus plaukus. Sveiki plaukai suteikia pasitikėjimo savimi. Plaukų priežiūra yra svarbus kasdienės grožio rutinos elementas. Net ir namų sąlygomis galima tinkamai prižiūrėti plaukus.

Nors plaukų priežiūra visų pirma skirta mūsų plaukų ir galvos odos būklei, ji taip pat turi įtakos mūsų bendrai sveikatai. Plaukų ir galvos odos būklė gali išduoti pagrindines sveikatos problemas. Pavyzdžiui, lūžinėjantys ir sausi plaukai gali būti vitaminų trūkumo ar hormonų disbalanso požymis. Rūpindamiesi savo plaukais galite anksti pastebėti ir išspręsti šias problemas.

Šiame straipsnyje aptarsime plaukų priežiūros svarbą ir pateiksime patarimų, kaip turėti ir išlaikyti sveikus bei gražius plaukus.

Šampūnas pagal plaukų tipą

1. Sausiems plaukams: sausi plaukai dažnai reikalauja papildomo drėkinimo. Rinkitės šampūnus, kurie savo sudėtyje turi maitinančių ingredientų, tokių kaip argano aliejus ar taukmedžio sviestas. Kérastase šampūnas yra puikus pasirinkimas, šios linijos produktai skirti intensyviai drėkinti ir atkurti plaukų struktūrą.

2. Riebiems plaukams: jei plaukai linkę greitai riebaluotis, ieškokite šampūnų, kurie subalansuoja galvos odos riebalavimąsi. Rekomenduojami šampūnai su ingredientais, tokiais kaip žalioji arbata ar citrinų ekstraktai, kurie padeda sumažinti riebalų perteklių.

3. Normaliems plaukams: normalių plaukų savininkams tinka švelnūs, kasdieniam naudojimui skirti šampūnai. Svarbu pasirinkti šampūną, kuris palaiko natūralią plaukų ir galvos odos pusiausvyrą, pernelyg jų nedrėkinant ir neišsausinant.

4. Dažytiems plaukams: dažyti plaukai reikalauja ypatingos priežiūros, kad spalva išliktų intensyvi, o plaukai būtų sveiki. Rinkitės šampūnus, kurie apsaugo spalvą ir atkuria pažeistus plaukus. Stenkitės pernelyg dažnai netrinkti plaukų, tokiu būdų plaukų spalva ilgiau išliks intensyvi.

5. Garbanotiems ar nepaklusniems plaukams: tokie plaukai dažnai yra sausesni ir reikalauja daugiau priežiūros. Šampūnai su drėkinančiais ir minkštinančiais ingredientais padės išlaikyti garbanų formą ir glotnumą, todėl plaukai nebus pernelyg pasipūtę ar beformiai.

Kodėl svarbu naudoti apsaugą nuo karščio?

Apsauga nuo karščio plaukams yra būtina, kai naudojami plaukų džiovintuvai, tiesintuvai ar karščiu formuojamos garbanos. Karštis gali pažeisti plaukus, todėl jie gali imti trupėti, lūžinėti. Štai dar keletas priežasčių, kodėl svarbu naudoti produktus apsaugančius plaukus nuo karščio poveikio:

1. Apsauga nuo pažeidimų: karštis gali pažeisti plaukus, todėl apsauga nuo karščio padeda sumažinti šiuos neigiamus poveikius, apsaugant plauko struktūrą.

2. Išlaiko drėgmę: apsaugos nuo karščio produktai dažnai pasižymi drėkinamosiomis savybėmis, kurios padeda išlaikyti plaukų drėgmę ir užkerta kelią sausumui.

3. Ilgalaikis glotnumas: naudojant apsaugą nuo karščio, plaukai išlieka glotnūs ir spindintys, net jei dažnai formuojate plaukus karščiu.

4. Apsaugo spalvą: dažytiems plaukams karštis gali būti ypač žalingas, nes ji greičiau išblukina spalvą. Apsauga nuo karščio padeda išlaikyti spalvą ilgiau.

Naudingi patarimai plaukų priežiūrai

1. Reguliariai kirpkite plaukų galiukus: tai padeda išvengti plaukų lūžinėjimo ir skilinėjimo.

2. Naudokite švelnius šampūnus: venkite pernelyg stiprių šampūnų, kurie gali sausinti galvos odą.

3. Drėkinkite plaukus: naudokite drėkinančias kaukes ir kondicionierius, ypač jei jūsų plaukai linkę sausėti.

4. Stenkitės pernelyg dažnai neformuoti plaukų karščiu: jei įmanoma, stenkitės rečiau džiovinti ir tiesinti plaukus, kad sumažintumėte plaukų pažeidimus.

5. Pasirinkite tinkamus produktus: rinkitės produktus, kurie atitinka jūsų plaukų tipą ir poreikius.

Rūpindamiesi savo plaukais ir naudodami tinkamus produktus, galite išlaikyti juos sveikus ir gražius kiekvieną dieną. Nepamirškite skirti laiko ir dėmesio savo plaukų priežiūrai – tai investicija į jūsų išvaizdą ir gerą savijautą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.