Moterų judėjimo „Ladies Go“ įkūrėja R. Jagminaitė: „Norisi pabrėžti, kad stilius – labai svarbu“

Rinkodaros specialistei, renginių organizatorei Raimondai Jagminaitei (40 m.) profesinėje srityje pirmiausia norisi naujų iššūkių ir drąsių sprendimų, todėl imantis naujo projekto jai svarbiausia – kad būtų įdomu ir būtų galima išmokti ko nors naujo.

 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Raimonda Jagminaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Svajūnė Marcinkevičienė

Sep 1, 2023, 1:27 PM

Prieš ketverius metus R.Jagminaitė įkūrė vairuojančių moterų judėjimą „Ladies Go“ ir dabar sėkmingai organizuoja orientacinius pramoginius ralius moterims.

– Moterų automobilių sporto renginiuose pati pradėjote dalyvauti ir net juos organizuoti neturėdama vairuotojo pažymėjimo. Vien šis faktas skamba labai intriguojamai. Kaip atsirado aistra automobilių lenktynėms?

– Visiškai atsitiktinai viena mano bičiulė pakvietė prisijungti prie vairuojančių moterų asociacijos „Racing Ladies“, nors ir supratau, kad keista būti tokios organizacijos nare neturint teisės vairuoti, bet juk ne pati įsiprašiau, mane pakvietė. Vadinasi, matė potencialą. (Šypsosi.)

Iš tiesų man labai patiko bendruomenė, veiklos, kurias kartu kūrėme ir įgyvendinome. Įdomiausia, jog taip pamėgau viską, kas susiję su automobiliais ir vairavimu, kad automobilių sportas tapo mano aistra. Todėl tikrai jau neatsitiktinai prieš ketverius metus įkūriau vairuojančių moterų judėjimą „Ladies Go“ ir sėkmingai organizuoju orientacinius-pramoginius ralius moterims. Kartais galvoju, jog viskas natūraliai taip susidėliojo, kad pagaliau išdrįsčiau išsilaikyti vairavimo egzaminus ir gaučiau teisę vairuoti.

– Jūsų vairuotojo pažymėjimo gavimo istorija taip pat nepaprasta, tiesa?

– Tikrai taip, kaip ir viskas mano gyvenime atsitinka su tam tikrais prieskoniais ir nuotykiais, taip ir mano kelias link teisėtos vairuotojos buvo nepaprastas. Ir tai truko lygiai 13 metų. Du kartus gimtadienio proga mama man dovanojo vairavimo kursus. Pradėdavau, bet po kurio laiko atsirasdavo krūva kitų neatidėliotinų reikalų ir veiklų, todėl kursai būdavo nustumti į šoną. Tačiau mintyse žinojau, kad vieną dieną tai būtinai padarysiu.

Kartą kolegė pasiūlė nusifilmuoti naujoje televizijos laidoje. Aš, žinoma, sutikau. Ir tik nuvykus į filmavimą paaiškėjo, kad toje laidoje reikia duoti pažadą prieš visą Lietuvą per metus padaryti ką nors svarbaus ir reikšmingo pačiam sau. TV laidos rengėjai buvo informuoti apie situaciją, kad man būtinai reikia vairuotojo pažymėjimo. Kadangi puikiai žinau, ką reiškia dirbti TV užkulisiuose – kaip sunku rasti ir prisikviesti į laidą dalyvių, teko pažadėti. Laidos vedėja, šviesaus atminimo Agnė Jagelavičiūtė, filmavimo metu pažadėjo pati mane nuvežti iki „Regitros“.

Metai prabėgo labai greitai. Aišku, aš savo pažadą pamiršau. Likus mėnesiui iki TV laidos, kurioje reikėjo girtis savo įvykdytais pažadais, filmavimo paskambinusi prodiuserė paklausė, kaip sekasi, ir priminė apie artėjantį filmavimą. Tada supratau, kad tai ne juokas: reikia skubėti. Aišku, tąkart visko spėti nepavyko, bet išsilaikiau teoriją ir mokyklinį vairavimo egzaminą – jį laikiau 5 val. ryto pliaupiant lietui. Dar po metų pagaliau Šiauliuose išlaikiau ir vairavimo egzaminą. Tai buvo viena laimingiausių dienų mano gyvenime! Kai egzaminuotojas pasakė, kad išlaikyta, dar kelis kartus jo perklausiau, ar tikrai?

– Kaip suprantu, mėgstate avantiūras ir nuotykius. Kokia didžiausia jūsų gyvenimo avantiūra?

– O, taip! Su metais gal ramesnė pasidariau, bet nuotykiai man visada patiko. Atsimenu, kai po pirmo kurso, studijuodama žurnalistiką, pusei metų išvykau į Ispaniją, Saragosos universitetą, mokytis komunikacijos ispanų kalba, nors kalbos turėjau tik pradmenis.

Bet viskas baigėsi gerai, grįžau mokėdama ispanų kalbą ir įgavusi naujos patirties. Iki šiol džiaugiuosi savo drąsa ir šia avantiūra. Smagiausia, kad man ten teko net ir koncertuoti su žinomais atlikėjais iš Argentinos bei Maroko.

– Grįžkime prie „Ladies Go“ orientacinio-pramoginio ralio. Kuo jis ypatingas? Kodėl moterims verta ir naudinga jame dalyvauti?

– Tai nėra tik smagus renginys, tai veiklių, aktyvių, verslių moterų bendruomenė, kurioje kartu augame, smagiai leidžiame laiką, tobulėjame, viena iš kitos mokomės įdomių dalykų, dalijamės patirtimi ir, žinoma, tobuliname vairavimo įgūdžius.

Kita vertus, mūsų tikslas yra padrąsinti Lietuvos moteris vairuoti. Ir nesvarbu, kokio jos amžiaus, nes man atrodo, kad pradėti vairuoti niekada nevėlu. Žinoma, jei tik leidžia sveikata.

Kartais galvoju, kad pats žodis „vairuoti“ reiškia laikyti viską savo rankose – prisiimti atsakomybę už save ir kitus. Vairuoti galima ne tik automobilį, bet ir savo gyvenimą, verslą, santykius... Tikiu, kad „Ladies Go“ pavadinimas skatina moteris judėti į priekį, drąsiai priimti naujus iššūkius, nebijoti klysti, pralaimėti ir, žinoma, imti iš gyvenimo viską, kas geriausia.

– Tai jau ketvirtas jūsų organizuojamas „Ladies Go“ moterų ralio sezonas. Kaip keičiasi moterų gyvenimas po lenktynių?

– Dažniausiai vieną kartą pabandžiusios jos negali sustoti – nori tai vis kartoti. Emocijos ir adrenalinas, kuris užplūsta lenktynių dieną, įkrauna energijos. Kita vertus, važiuoti viename ekipaže – vadinasi, susidraugauti, ieškoti bendrų sprendimų, sirgti už komandos pergalę.

Ekipažo merginos, kiek žinau, jei netampa draugėmis, geromis bičiulėmis tikrai tampa. Bendras pergalės troškimas suvienija. Todėl tokios lenktynės idealiai tinka kaip mažos komandos stiprinimo arba tikrinimo priemonė. Ne veltui mūsų lenktynėse vis dažniau dalyvauja įmonių kolektyvai. Be to, ne viena mergina po šių lenktynių žengia ir pirmuosius žingsnius į profesionalų automobilių sportą.

– Alytuje vykęs „Ladies Go“ ralis buvo ypatingas tuo, kad jame pristatyta ir stilingų laisvalaikio drabužių kolekcija. Tiesa?

– Tikrai taip, pirmiausia mes buvome galingo festivalio „Alytaus adrenalinas“ dalis, todėl norėjosi, kad renginys turėtų ne tik automobilių sporto dvasią, bet ir spinduliuotų moteriškumu. Pristatyta „Ocdeco“ sportinių ir elegantiškų kombinezonų bei GIVEN papuošalų kolekcija, o modelių grožiu rūpinosi studija „Heidė“.

Didžioji dalis modelių yra mūsų bendruomenės merginos ir moterys. Norisi pabrėžti, kad stilius – labai svarbu. Turiu pasakyti, kad merginos labai stengiasi ir skiria tam tikrai daug laiko. Ne veltui žurnalas „Stilius“ šiais metais mūsų etapuose renka stilingiausią ekipažą.

– Kokių artimiausių planų ir idėjų turite?

– Šiandien mūsų bendruomenėje kirba noras suburti merginų komandą tiek Dakaro, tiek 1006 km lenktynėms. Tikiu, kad vieną dieną pavyks tai padaryti. O artimiausi planai po rugpjūčio 26 d. Alytaus ORLEN „Ladies Go“ ralio – rudenį vykstančios ir Helovino dvasia pulsuojančios lenktynės Panevėžio-Šiaulių krašte. Čia mes rinksime baisiausią ekipažą. Pernai visas merginų įvaizdis bei pasirinktas stilius šiame etape buvo tobulas, tikiu, kad įvesime tradiciją Heloviną švęsti su „Ladies Go“ įdomiose ir nestandartinėse lenktynėse, kurios vyksta pasitelkus specialią „Roadgames“ programėlę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.