Ledai pralaužti: Pilietybės reikalų komisija siūlo prezidentui išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę A. Reed

2024 m. spalio 22 d. 14:08
Augustė Lybertytė
Antradienį posėdžiavusi Pilietybės reikalų komisija siūlo šalies vadovui Gitanui Nausėdai išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ledo čiuožėjai Allison Reed.
Daugiau nuotraukų (12)
Galutinį sprendimą dėl pilietybės suteikimo priims prezidentas.
Komisijos pirmininkas Pranas Žukauskas nurodė, kad toks sprendimas priimtas vienbalsiai.
P. Žukauskas informavo, jog dokumentai ir oficialus siūlymas prezidentui, kuris ir priims galutinį sprendimą dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka, pasieks šalies vadovą per savaitę ar dvi.
Kaip skelbta anksčiau, dar birželio pabaigoje Pilietybės reikalų komisija ėmėsi svarstyti, ar reikėtų A. Reed išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę. Tiesa, tuomet nuspręsta klausimą atidėti ir surinkti papildomos informacijos.
ELTA primena, kad A. Reed jau du kartus yra prašiusi prezidento Gitano Nausėdos išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.
Prezidentas G. Nausėda po šiais metais poros iškovotų laimėjimų pozityviai vertino galimybes A. Reed suteikti Lietuvos pilietybę. Anksčiau kelis kartus čiuožėjos prašymą gauti Lietuvos pilietybę atmetęs šalies vadovas tikina – dėl poros demonstruojamų pasiekimų į šį klausimą žiūri kitaip.
Sausio viduryje Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.
„Tai, kad šį kartą jie jau norėjo pasikalbėti su manimi asmeniškai, tikiuosi, kad tai jau yra žingsnis link teigiamo atsakymo. Labai vertinu galimybę nuoširdžiai paaiškinti jiems, ką man tai reikštų“, – pabrėžė čiuožėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.