A. Reed laukia sprendimo dėl Lietuvos pilietybės: „Galbūt trečias kartas nemeluoja“

2024 m. spalio 22 d. 12:18
Martyna Pikelytė
Papildyta
Ledo čiuožėja Alison Reed tikisi, kad iš Pilietybės komisijos pagaliau išgirs teigiamą atsakymą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo. Ji taip pat pažymi vis dar nenusprendusi, ar dar kartą kreiptųsi dėl pilietybės, jei ir šį kartą sulauktų neigiamo atsakymo.
Daugiau nuotraukų (13)
„Aš išreiškiau savo nuoširdų norą tapti Lietuvos piliete“, – žurnalistams prie Prezidentūros lietuviškai prabilo A. Reed.
„Man tai reikštų viską. Pasakiau jiems, kad man tai reikštų visą pasaulį. Saulius buvo šalia manęs visą šį laiką ir galimybė atstovauti Lietuvai mums reikštų labai daug“, – akcentavo ji.
Trečią kartą Lietuvos pilietybės siekianti čiuožėja mano, kad jos dalyvavimas posėdyje – teigiamas ženklas.
„Tai jau trečias kartas, bet galbūt trečias kartas nemeluoja. Mes tęsime savo darbą – čiuožimą. Tikimės dar vieno sėkmingo sezono ir lauksime atsakymo“, – sakė A. Reed.
„Tai, kad šį kartą jie jau norėjo pasikalbėti su manimi asmeniškai, tikiuosi, kad tai jau yra žingsnis link teigiamo atsakymo. Labai vertinu galimybę nuoširdžiai paaiškinti jiems, ką man tai reikštų“, – pabrėžė čiuožėja.
Į kelis klausimus lietuviškai atsakiusi čiuožėja tikino, kad jau kurį laiką mokosi lietuvių kalbos ir kas vakarą pasikartoja himno žodžius.
Dar birželio pabaigoje Pilietybės reikalų komisija ėmėsi svarstyti, ar reikėtų A. Reed išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę. Tiesa, tuomet nuspręsta klausimą atidėti ir surinkti papildomos informacijos.
Apsvarsčiusi klausimą, Pilietybės reikalų komisija teiks savo rekomendaciją šalies vadovui, kuris ir priims galutinį sprendimą dėl pilietybės A. Reed suteikimo.
Nuotaikos po Pilietybės komisijos posėdžio – pozityvios
Savo ruožtu A. Reed ledo šokių partneris Saulius Ambrulevičius neslėpė, kad šį kartą nuotaikos po Pilietybės komisijos posėdžio pozityvios.
„Laukiame, kaip kas bus, iš tiesų pozityvesnės nuomonės šį kartą. Tiesiog buvo labai daug jaudulio, ji turėjo būti su visa komisija viena“, – sakė S. Ambrulaitis. „Bet aš tikiu Alison, tikiu mumis, ką mes darome ir mūsų kaip sporto žmonių idėja. Ir tikiuosi, kad ją išgirdo. Labai džiaugiamės, kad gavo ji progą kalbėti tiesiogiai su žmonėmis ir žiūrėsime, kaip bus“, – akcentavo jis.
Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas Vytautas Jasutis taip pat vylėsi, kad A. Reed įtikino komisijos narius, jog yra verta tapti Lietuvos piliete.
„Mes turėjome atitikti visus įstatymo kriterijus. Mes juos atitinkame – tiek sportinius, tiek integracinius. Ir Alison, man atrodo, šiandieną (...) komisiją įtikino, kad yra verta būti Lietuvos piliete“, – žurnalistams teigė V. Jasutis.
ELTA primena, kad A. Reed jau du kartus yra prašiusi prezidento Gitano Nausėdos išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.
Prezidentas G. Nausėda po šiais metais poros iškovotų laimėjimų pozityviai vertino galimybes A. Reed suteikti Lietuvos pilietybę. Anksčiau kelis kartus čiuožėjos prašymą gauti Lietuvos pilietybę atmetęs šalies vadovas tikina dabar, dėl poros demonstruojamų pasiekimų, į šį klausimą žiūrintis kitaip.
Sausio viduryje Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.