Juodinimo bei šmeižto neapsikentus D. Gudzinevičiūtė nutarė netylėti – jau nesitiki garbingumo iš kandidato M. Marcinkevičiaus (4)

2024 m. rugsėjo 30 d. 17:53
Lrytas.lt
Jau spalio 11 dieną Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) turės naują valdžią – įvyks prezidento rinkimai, kuriuose kandidatuoja dabartinė organizacijos vadovė bei Tarptautinio olimpinio komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė ir savo laiku Lietuvos olimpiniame fonde dirbęs ir pasitraukęs į Sostinės sporto centro vadovo kėdę Mantas Marcinkevičius. Prezidentą rinks 64 delegatai.
Daugiau nuotraukų (6)
Kandidatas ir Lietuvos irklavimo bei Triatlono federacijų viceprezidentas M.Marcinkevičius, jei laimėtų rinkimus, į LTOK generalinio sekretoriaus postą žada kviesti plaukiką, Lazdynų baseino direktorių Vytautą Janušaitį, o viceprezidentų pozicijose matytų „Investuok Lietuvoje“ generalinį direktorių Elijų Čivilį, Eurolygos čempioną buvusį krepšininką ir Birštono sporto centro direktorių Giedrių Gustą ir olimpietę bėgikę Eglę Balčiūnaitę.
Tuo tarpu tris kadencijas LTOK vadove dirbanti olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė į rinkimus taip pat žengia su nauja komanda: į generalinio sekretoriaus postą ji kviečiasi Lietuvos irklavimo federacijos prezidentą ir 2016 metų bronzos medalininką Mindaugą Griškonį.
Praėjusią savaitę M.Marcinkevičius išplatino pranešimą, kad oponuojanti pusė spalio 1 dieną rengia debatus, tačiau neva jis informavo LTOK prezidentę, kad yra užimtas ir negalės būti – jis apkaltino D.Gudzinevičiūtę, kad ši rinkimuose elgiasi nepadoriai ir viskas suplanuota prieš jį.
„Rugsėjo 26 d. kiekvienas LTOK narys sulaukė kvietimo į LTOK prezidento rinkimų debatus, kurių metu kandidatai į prezidento postą pristatys savo programas. Įdomu – kas su kuo debatuose, jeigu mano patvirtinimo apie dalyvavimą debatuose organizacija nesulaukė.
Matomai Daina Gudzinevičiūtė šiuose rinkimuose stengiasi atrodyti demokratiškai, juk faktiškai pakvietimą į debatus gavau, tačiau jos pasirinktu laiku, jai tinkamoje lokacijoje – LTOK būstinėje ir su jos pasirinktu moderatoriumi“, – piktinosi M.Marcinkevičius.
Neapsikentusi oponuojančios pusės spaudimo, galiausiai pirmadienį laišką olimpinei bendruomenei parašė ir viską paaiškinti nutarė ir LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė. Jos ir dar keturių jos komandos narių žodžiais, M.Marcinkevičius pats daro viską, kad tik sužlugdytų debatus ir kenktų rinkimams.
„Gerbiami LTOK nariai. Mes, žemiau pasirašę, nebeapsikentę beprecedenčio juodinimo bei šmeižto, norime paaiškinti Jums situaciją, kuri susiklostė tarp dviejų kandidatų į LTOK prezidentus bei jų komandų, – laišką išplatinusi ir pirmoji po juo pasirašiusi tikino D.Gudzinevičiūtė. – Ponui M. Marcinkevičiui pateikus savo kandidatūrą į LTOK prezidentus, rengti debatus patys pirmieji iniciatyvą parodė LRT radijo laidos „Radijo ringas“ vedėjai, kuriuos buvo siūloma organizuoti rugsėjo 13 d., penktadienį.
Deja, D. Gudzinevičiūtė numatomos laidos metu turėjo dalyvauti EOC Vykdomojo komiteto posėdyje, tad turėjo atsisakyti dalyvavimo laidoje, apie tai informavus ir jos vedėjus.
Tai nesutrukdė p. Marcinkevičiui paskelbti socialiniame tinkle paniekinamus komentarus dėl D. Gudzinevičiūtės negalėjimo atvykti į laidą. (Nepaisant oponento tendencingos ir žeminančios informacijos, D. Gudzinevičiūtė dalyvavo šiuose debatuose jau kitoje LRT radijo laidoje)
Pasipylus p. Marcinkevičiaus pretenzijoms socialiniuose tinkluose viešai piktinantis, kad D. Gudzinevičiūtė negali dalyvauti pirmojoje LRT siūlytoje laidoje rugsėjo 13 d., mūsų komandos narys M. Griškonis komandos vardu pakvietė p. Marcinkevičių į kandidatų ir jų komandų debatus/prisistatymą po savaitės, rugsėjo 20 dieną, į kuriuos buvo norima sukviesti ir LTOK narius, kad jie galėtų užduoti rūpimus klausimus.
Siūlėme neutralią lokaciją debatams, nes p. Marcinkevičiui netinka LTOK būstinė, moderatoriumi Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentą T. Vencevičių, siūlėme pakoreguoti laiką. Deja, p. Marcinkevičiui netiko niekas, o vėliau pareiškęs, kad net trys jo komandos nariai išvykę ir penktadienį, rugsėjo 20 d., bus užsienyje, bendrauti nustojo.
Tai oponentui nesutrukdė dieną prieš minėtą datą, ketvirtadienį, rugsėjo 19 d., surengti spaudos konferenciją naujienų agentūros BNS konferencijų salėje ir tą komandą pristatyti sukvietus žurnalistus.
Kiekvieną kartą kalbant viešai, p. Marcinkevičius žeria nepamatuotus kaltinimus, susitikinėdamas su LTOK nariais taiko grubią papirkinėjimo taktiką, viešai meluoja apie savo atleidimo iš Lietuvos olimpinio fondo priežastis.
Mūsų komandos viešą kvietimą į debatus pirmiausiai nepagarbiai išjuokė socialiniame tinkle ir tik kitą dieną atsiuntė mūsų komandai oficialų atsakymą su pasiūlymais alternatyvioms datoms ir savo siūlomais moderatoriais. Iš septynių jo pasiūlytų galimų vedėjų trys yra pramoginio turinio kūrėjai, o vienas jo bendradarbis, todėl šį siūlymą vertiname kaip nerimtą.
Be to, mūsų pakartotinas pasiūlymas organizuoti debatus jau pasiūlius konkrečią datą tuoj pat buvo vienašališkai nušviestas spaudoje su nemandagiais komentarais.
Mes nemanome, kad aukščiau paminėto p. Marcinkevičiaus negarbingas populizmas rodo norą garbingai bendrauti ir juo labiau garbingai kovoti LTOK rinkimuose.
Mes manome, kad tiek kandidatai į prezidentus, tiek jų komandos turi išlaikyti pagarbą ir ramybę vienas kito atžvilgiu ir garbingai siekti tikslo, apie ką, mūsų nuomone, ir yra OLIMPINIS SPORTAS.
Gerbiami LTOK nariai ir kandidatai į LTOK VK narius, praradome viltį tikėtis garbingumo iš kito kandidato į LTOK prezidentus, tad kvietimas susirinkti į mūsų būstinę spalio 1 dieną tebegalioja. Esate kviečiami susitikti ir pasikalbėti apie ateitį. Neatvykus p. Marcinkevičiui, galime tai vadinti mūsų komandos prisistatymu“.
Laišką pasirašė: Daina Gudzinevičiūtė IOC narė, EOC viceprezidentė, Mindaugas Griškonis, Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Darius Šaluga, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Inga Navickienė, Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentė Gintaras Jasiūnas, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos prezidentas, Darius Čerka, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas, Sandra Jablonskytė, Lietuvos dziudo federacijos prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.