Dėl LTOK prezidento kėdės kovojantis M. Marcinkevičius apkaltino D. Gudzinevičiūtę nepriimtinu elgesiu: „Puiki taktika“ (1)

2024 m. rugsėjo 27 d. 14:17
Lrytas.lt
Spalio 11 dieną sostinėje vyks Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimai, kuriuose dėl vadovo kėdės grumsis du kandidatai: jau dvi kadencijas šiame poste dirbanti olimpinė čempionė ir Tarptautinio olimpinio komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė ir Vilniaus sporto centro direktorius bei buvęs Lietuvos olimpinio fondo vadovas Mantas Marcinkevičius.
Daugiau nuotraukų (1)
Jau spalio 1-ąją dieną turėjo vykti debatai tarp kandidatų, tačiau M.Marcinkevičius tikina, kad data laikas parinkti specialiai taip, kad jis negalėetų dalyvauti renginyje.
Debatai tarp kandidatų turėjo vykti spalio 1-ąją Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete. Tačiau M.Marcinkevičius išplatino pranešimą, kad varžovai rinkimuose elgiasi nepadoriai ir viskas suplanuota prie jį.
„Rugsėjo 26 d. kiekvienas LTOK narys sulaukė kvietimo į LTOK prezidento rinkimų debatus, kurių metu kandidatai į prezidento postą pristatys savo programas. Įdomu – kas su kuo debatuose, jeigu mano patvirtinimo apie dalyvavimą debatuose organizacija nesulaukė.
Juk kvietimą dalyvauti gavau tą pačią dieną 14.42 val., tokiu pat laiku kaip ir kiekvienas LTOK narys, – teigiama M.Marcinkevičiaus komentare. – Matomai Daina Gudzinevičiūtė šiuose rinkimuose stengiasi atrodyti demokratiškai, juk faktiškai pakvietimą į debatus gavau, tačiau jos pasirinktu laiku, jai tinkamoje lokacijoje – LTOK būstinėje ir su jos pasirinktu moderatoriumi.
Šiuo metu vyksta daug debatų, tačiau dar niekada nėra tekę girdėti, kad jie būtų organizuojami vienai šaliai tinkamomis sąlygomis, sakyčiau, kad tai „puiki taktika“, juk jeigu oponentas negali dalyvauti, gali sakyti, kad tai jo problema – pakvietimą gavo. Ir visai nesvarbu, kad spalio 1 d., kuomet yra organizuojami debatai, būsiu užsienyje.
LTOK atsakėme, kad dalyvauti debatuose negalėsime jų nurodyta data, nurodėme keturis mūsų komandai tinkamus laikus, septynis neutralius moderatorius, iš kurių, jų manymu, geriausią gali pasirinkti patys bei pasiūlėme debatus organizuoti neutralioje lokacijoje, o nuomos kaštus pasidalinti per pusę. Tikėkimės, kad į tai bus atsižvelgta ir LTOK suteiks vienodas galimybes abiem oponentams dalyvauti rinkimų debatuose.
Ačiū Dievui, kad LTOK bent jau sureagavo į mūsų pateiktą prašymą dėl LTOK Generalinės asamblėjos darbotvarkės pakeitimų ir vietoj iš anksto pasirinktos mandatų komisijos, balsų skaičiavimo komisijos ir sekretoriato, jie bus išrenkami Generalinės asamblėjos metu, taip, kaip ir nurodo LTOK įstatų 43.3. punktas.
Rinkimai artėja, tačiau vertinant dabartinę situaciją ir kaip yra vykdoma komunikacija, apmaudu, tačiau tikėtis skaidrių rinkimų yra pakankamai sudėtinga, kuomet procesai yra vykdomi tik dėl oficialumo, be jokio noro rinkimus įgyvendinti demokratiškai, abejoms šalims tinkamomis sąlygomis.
Iš tiesų, būtent dėl to ir siekiu tapti naujuoju LTOK prezidentu. LTOK yra būtinos permainos, kad ji taptų skaidri ir demokratiška organizacija, kurioje taikomos gerosios valdymo praktikos, yra limituojamas kadencijų skaičius, o sprendimai priimami kolegialiai, įtraukiant į diskusiją federacijas, komisijas ir komitetus. Tik tokiu būdu LTOK išties taps skaidri ir demokratiška organizacija.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.