Lygiųjų Vienoje nepakako – „Amber“ rankininkai baigė kelionę EHF Europos taurėje

2024 m. rugsėjo 23 d. 17:57
Lrytas.lt
Vilniaus „Amber“ rankininkai savaitgalį baigė kovas EHF Europos taurės turnyre – atsakomosiose pirmo rato rungtynėse Austrijos sostinėje vienoje „Amber“ lygiosiomis 22:22 sužaidė su „FIVERS WAT Margareten“ komanda, tačiau tai reiškė, kad savo kelionę turnyre Vilniaus rankininkai jau baigė.
Daugiau nuotraukų (3)
Pirmoji Vilniaus ir vieno iš stipriausių Austrijos klubų akistata Lietuvos sostinėje baigėsi „FIVERS WAT Margareten“ pergale rezultatu 35:27, tad Austrijoje „Amber“ reikėjo panaikinti 8 įvarčių deficitą.
Antrosios rungtynės prasidėjo panašiai kaip ir pirmosios – ilgą laiką rezultatas buvo apylygis, o į antrąjį kėlinį Gintaro Savukyno treniruojama „Amber“ ekipa netgi iškeliavo pirmaudama 13:11.
Antrąjį kėlinį vilniečiai taip pat pradėjo užtikrintai ir netrukus jau pirmavo 18:13, o bendroje abiejų susitikimų sąskaitoje komandas skyrė vos 3 įvarčiai. Visgi šeimininkai vienoje netruko pradėti vytis varžovus, o galiausiai paskutinėmis minutėmis sugebėjo galutinai išlyginti rezultatą.
Rezultatyviausiai „Amber“ ekipoje šiose rungtynėse, kaip ir pirmose, žaidė Matas Aukštikalnis, kuris pelnė 5 įvarčius, dar po 3 įvarčius pridėjo Mykyta Litvinenko ir Antonas Tsitko. Austrijos komandoje rezultatyvumu išsiskyrė 4 įvarčius savo komandai pelnęs Florentinas Dvorakas.
Priminsime, kad tai buvo jau antrasis „Amber“ ekipos sezonas EHF Europos taurės turnyre. Praėjusiame sezone komanda savo kelionę taip pat baigė pirmajame rate.
Po pasibaigusios kelionės EHF Europos taurėje Vilniaus „Amber“ ekipa visas savo jėgas sukoncentruos į vietines pirmenybes.
Jau prasidėjusiame Lietuvos rankinio lygos sezone visai netrukus „Amber“ laukia pirmasis išbandymas. Rugsėjo 25 d. „Sostinės Tauro“ sporto mokykloje Vilniaus ekipa priims svečius iš Klaipėdos – „Dragūno“ rankininkus.
Praėjusių metų Lietuvos vicečempionai iš Klaipėdos šį sezoną pradėjo iškovodami vieną pergalę ir kartą sužaisdami lygiosiomis, tačiau verta prisiminti, kad vasaros pabaigoje vykusiame „Amber Cup“ turnyre „Amber“ rankininkai „Dragūną“ įveikė rezultatu 39:27, tad naujojo LRL sezono pradžią po užgrūdinusių rungtynių Europos turnyre gali pasitikti optimistiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.