Justino „jL“ Lekavičiaus magija tęsiasi – lietuvis tapo prestižinio „Counter Strike” turnyro čempionu ir naudingiausiu žaidėju (1)

2024 m. rugsėjo 23 d. 08:37
Lrytas.lt
„Natus Vincere“ („NAVI“) ir Justinas „jL“ Lekavičius – prestižinio „ESL Pro League“ dvidešimtojo sezono turnyro čempionai. Negana to, lietuvis buvo pripažintas naudingiausiu (MVP) turnyro žaidėju.
Daugiau nuotraukų (3)
Didžiajame finale „Counter Strike 2” „ESL Pro League“ turnyro finale, kuris sekmadienio vakarą vyko Maltoje, „NAVI“ komanda po įspūdingos ir įnirtingos kovos bendru rezultatu 3:2 įveikė Turkijos „Eternal Fire“ žaidėjus.
Pirmąjį žemėlapį „Nuke“ 8:13 „NAVI“ pralaimėjo, po to dramatiškai 13:11 laimėjo tiek „Anubis“, tiek „Ancient“ žemėlapius, 4:13 pralaimėjo „Inferno“ ir galiausiai lemiamame „Dust 2“ žemėlapyje 13:10 „NAVI“ ekipa šventė pergalę ir laimėjo prestižinį turnyrą.
Turnyre triumfavusi „NAVI“ tarpusavyje išsidalins net 170 tūkst. JAV dolerių prizą.
Negana to, „jL“ po finalo buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Tai antras toks apdovanojimas lietuviui didžiuosiuose (major angl.) turnyruose.
Prieš ankstesniuose atkrintamųjų etapuose prieš „Spirit“ ir „G2“ komandas „jL“ buvo surengęs įspūdingą spurtą, kuomet jo reitingas pergalinguose žemėlapiuose siekė net 1,42, o finale „Ancient“ žemėlapyje lietuvis pasiekė net 1,52 reitingą.
Bendrai „jL“ turnyro reitingas – 1,31. Tokio pasirodymo lietuviui užteko pagriebti antrąją MVP statulėlę savo karjeroje. Prieš tai „jL“ buvo pripažintas naudingiausiu žaidėju Kelne („IEM Cologne“) vykusiame pasaulio čempionate.
Jau netrukus „NAVI“ ir „jL“ tęs pasirodymą kitame turnyre. Lietuvio komanda rugsėjo 25-29 dienomis vyks į Daniją, Kopenhagą, kur varžysis „BLAST Premier Fall Final“ turnyre, kurio bendras prizinis fondas – 425 tūkst. JAV dolerių.
Gražiausi mačo epizodai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.