„Lituanicą“ nuo Lietuvos beisbolo čempionų vardo skiria viena pergalė

2024 m. rugsėjo 23 d. 17:15
Lrytas.lt
Praėjusį savaitgalį Lietuvos beisbolo čempionate prasidėjo finalo serija iki trijų pergalių, kurioje Kauno „Lituanica“ pelnė dvi pergales (6:1, 9:0) ir šiuo metu pirmauja rezultatu prieš „Vilnių“ 2–0.
Daugiau nuotraukų (2)
Šeštadienį VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre vykusioje beisbolo fiestoje „Lituanica“ jau pirmajame kėlinyje po Domo Kamandulio „homerun“ atmušimo išsiveržė į priekį rezultatu 3:0.
Trečiajame kėlinyje po BK „Vilniaus“ beisbolininkų klaidų „Lituanica“ pelnė dar tris taškus (6:0) ir šis rezultatas išliko iki pat paskutinio kėlinio, kai svečiai iš sostinės pasižymėjo vienu paguodos tašku.
Neįtikėtinai metiko pozicijoje rungtyniavo Vilius Paikovas, kuris per 9 kėlinius varžovams leido atmušti tik 3 hitus ir atliko net 14 „strikeoutų“.
Puolime geriausiai atrodė 4 sėkmingus atmušimus užfiksavęs Mantas Černauskas, du hitus atmušęs Rokas Danielius ir 3 taškus po „homerun“ atmušimo parvedęs bei du pats pelnęs D. Kamandulis.
Sekmadienį antrajame finalo serijos susitikime Vilniuje po žaidybinio epizodo penktajame kėlinyje įvyko komandų apsistumdymas ir iš rungtynių buvo pašalintas „Lituanica“ beisbolininkas D. Kamandulis bei grumtynes pradėjęs BK „Vilnius“ gaudytojas Adomas Aleksandravičius.
Dėl anksčiau įvykdytų keitimų ir A. Aleksandravičiaus išmetimo BK „Vilniui“ nebepakako 9 žaidėjų, tad komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:9.
Rugsėjo 28 d. finalinė serija tęsis Vilniuje, o rugsėjo 29 d. sugrįš į Kauną, kur, jei reikės, bus sužaistos ne tik ketvirtosios, bet ir penktosios serijos rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.