Projektas „Būk aktyvus ir atviras sportui“ – stovyklos, nemokamos fizinio aktyvumo pratybos ir kiti užsiėmimai Kauno miesto gyventojams

2024 m. rugsėjo 20 d. 11:07
Liepos mėnesio pradžioje Lietuvos sporto universiteto Sporto ir laisvalaikio centras pradėjo naują, įvairias veiklas apimantį fizinio aktyvumo projektą „Būk aktyvus ir atviras sportui“, kuriuo siekiama skatinti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą įvairių visuomenės grupių tarpe, atsižvelgiant į jų poreikius ir fizines galimybes. Projektą bendrai finansuoja Sporto rėmimo fondas, kurį administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.
Daugiau nuotraukų (12)
Rugpjūtį vyko pirmosios numatytos veiklos – vasaros sporto stovyklos Kauno apskrityje gyvenantiems vaikams ir paaugliams. Stovyklų metu, prižiūrimi sporto specialistų ir trenerių, vaikai dalyvavo įvairiose interaktyviose ir sportinėse veiklose. Jaunieji fizinio aktyvumo mėgėjai ne tik įgijo naujų įgūdžių ir atrado skirtingas sporto šakas, tačiau ir susipažino su bendraamžiais. Tikimasi, kad stovyklose įgytos patirtis paskatins vaikus ir jaunuolius toliau domėtis sveika gyvensena ir fiziniu aktyvumu, o tai labai svarbu atsižvelgiant į šio laikmečio iššūkius – sėdimą gyvenseną ir laiką, praleidžiamą prie ekranų.
Nuo rugsėjo universitete prasidėjo nemokamos fizinio aktyvumo pratybos, skirtos visų amžiaus grupių žmonėms, orientuotos į bendros fizinės būklės gerinimą. Šios mankštos ne tik stiprina raumenis, skatina ištvermę, bet ir gerina judesių koordinaciją bei lankstumą. Užsiėmimai pritaikyti vaikams, suaugusiems ir senjorams. Vaikai lanko lengvosios atletikos ir judriųjų žaidimų, futbolo bei plaukimo užsiėmimus. Suaugusieji sportuoja kardiobokso, plaukimo bei funkcinėse-kineziterapinėse treniruotėse, o senjorams siūlomos funkcinės mankštos, plaukimas ir golfas. Dar yra laisvų vietų vaikų grupėse – norintiems dalyvauti kviečiame susisiekti karolina.deliautaite@lsu.lt.
Taip pat startavo ir išvykstamosios veiklos „Kid’s athletics“, kurių metu Sporto ir laisvalaikio centro specialistai vyksta į Kauno miesto ir rajono mokyklas ir pristato lengvosios atletikos sporto šakas. Ši programa sukurta, kad įkvėptų vaikus ir jaunimą būti aktyvesniems, lavinti įgūdžius ir pasitikėjimą bei visą gyvenimą palaikyti ryšį su sportu.
Projektas vyks iki gruodžio pabaigos. Greitu metu numatoma ir sporto šventė šeimoms – kviečiame sekti naujienas www.lsu.lt arba Lietuvos sporto universiteto Sporto ir laisvalaikio centro Facebook paskyroje.
Projektas NSA-FA-RFA-2024–0186 bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinėsporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo irsporto ministerijos. Projekto vertė 38558,65 Eur, SRF indėlis :34702,78 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.