Kroatų kapitonas po pergalės prieš Lietuvą: „Nerimo tikrai buvo“

2024 m. rugsėjo 15 d. 13:22
Lrytas.lt
Sekmadienį Lietuvos teniso rinktinė baigė savo pasirodymą šių metų Daviso taurės I pasaulio grupėje. Mūsiškiai su kroatais kovojo keturis kartus, deja, visuose juoe sėkmė šypsojosi priešininkams, kurie bendroje įskaitoje šventė pergalę rezultatu 4:0.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmąją turnyro dieną vyko du susitikimai – aukščiausią reitingą šalyje turintis Vilius Gaubas (ATP-182) 4:6, 2:6 neprilygo Borna Gojo (ATP-439), o 20-metis Edas Butvilas (ATP-368) garbingai, bet nesėkmingai 5:7, 7:6 (8:6), 2:6 sužaidė prieš Duje Ajdukovičių (ATP-105).
Šeštadienį veiksmas persikėlė į dvejetus, kuriuose tie patys V.Gaubas ir E.Butvilas metė iššūkį Mate Pavičiui (dvejetų ATP-3) bei Mili Poljičakui (ATP-327). Lietuviai kovojo pagirtinai, laimėjo antrąjį setą, bet to pergalei nepakako – 4:6, 6:1, 3:6.
Tiesa, trečiajame mače vietoje jaunųjų Lietuvos teniso vilčių dalyvauti turėjo Ričardas Berankis (ATP-326) su Pijumi Steponavičiumi (ATP-2002), bet komandos kapitonas Šarūnas Kulnys nusprendė nerizikuoti 34-erių sporto šakos legendos sveikata, nes šis ir taip dėl nugaros problemų negalėjo padėti savo šaliai pirmosios dienos susitikimuose.
Po triumfo kalbėjęs M.Poljičakas džiaugėsi ne tik gautu šansu atstovauti nacionalinei komandai, bet ir galimybe žaisti šalia M.Pavičiaus.
Primename, jog 20-metis kroatų tenisininkas kartu su lietuviu E.Butvilu 2022 m. tapo prestižinio „Roland Garros“ turnyro jaunių dvejetų čempionais.
„Gavau pirmą progą sužaisti už Kroatijos rinktinę ir jaučiausi gerai. Šiek tiek prireikė laiko, kol įsižaidžiau, bet svarbiausia yra pergalė. Antrajame sete mūsų žaidimo lygis gal kiek krito – iš pradžių prastai padavinėjau kamuoliuką, o vėliau varžovai puikiai žaidė paduodant M.Pavičiui. Šaunu, jog laimėjome. Džiaugiuosi pirmą mačą už Kroatiją žaisti kartu su M.Pavičiumi, nes pažįstu jį nuo vaikystės – kurį laiką treniravausi pas jo tėtį“, – kalbėjo jaunasis sportininkas.
Iškart po susitikimo pralaimėjimo priežastis išsakė ir pastarojo bendražygis Prancūzijos atvirajame turnyre.
„Detalės ir vėl lėmė mačo baigtį. Pirmajame ir trečiajame setuose po kartą pralaimėjome savo geimus. Antrajame sete žaidėme labai gerai. Trečiajame žinojome ką daryti, kur servuoti, tačiau porą kartų ne ten padavėme, neuždarėme kelių lengvų taškų“, – teigė E.Butvilas.
Tuo tarpu vienas geriausių dvejetų žaidėjų pasaulyje M.Pavičius gyrė savo kolegą ir aiškino Kroatijos teniso galią.
„Dvejetų mačas buvo permainingas. Antrajame sete gal kiek jautėsi, kad M.Poljičakas debiutuoja Daviso taurėje, bet trečiajame sete jis vėl atgavo pasitikėjimą savo jėgomis ir žaidė taip pat gerai kaip pirmajame. Jis puikiai žino, kaip žaisti dvejetus, juk neatsitiktinai tapo „Roland Garros“ čempionu.
Tikiuosi, kad kitąmet surinksime stipriausią įmanomą rinktinę ir pasieksime gerų rezultatų. Turėdami geriausius žaidėjus galime nugalėti bet ką. Aišku, daug kas priklausys ir nuo burtų. Keletą pastarųjų metų nuolat žaisdavome namuose, tad realu, jog šį kartą teks varžytis išvykoje“, – spėliojo 31-erių sportininkas.
Ketvirtajame ir paskutiniame rinktinių susitikime į kovą stoti turėjo V.Gaubas ir D.Ajdukovičius, bet prieš pat mačo pradžią pastarąjį pakeitė 19-metis Matejus Dodigas (ATP-291). Daviso taurėje komandos varžosi iki 3 pergalių, kurias lietuvių priešininkai jau buvo pasiekę, todėl kapitonas Velimiras Zotko žaisti leido jaunam ir dar ne tiek daug patyrusiam tenisininkui. Tokiu savo sprendimu jie tikrai nepasigailėjo, nes M.Dodigas triumfavo 6:3, 6:4.
„Tai viena įsimintiniausių akimirkų mano gyvenime. Prieš keletą metų Daviso taurės mače Osijeke padavinėjau kamuoliukus ir svajojau, kad vieną dieną tapsiu Kroatijos rinktinės nariu. Dabar mano svajonė išsipildė. Tikiuosi, kad dar ilgus metus galėsiu padėti savo šaliai“, – geros nuotaikos nestokojo jaunasis kroatas.
Paskutinis spaudos konferencijoje kalbėjęs varžovų rinktinės kapitonas V.Zotko negailėjo tenisininkams gražių žodžių.
„Akmuo nuo širdies nukrito, nes nerimo prieš šį etapą tikrai buvo. Noriu padėkoti visiems žaidėjams, kurie atvyko padėti rinktinei. Atvyko labiausiai patyręs mūsų žaidėjas Nikola Mektičius, B.Gojo, kuris sutiko žaisti nepaisydamas nugaros problemų, taip pat sparčiai tobulėjantis D.Ajdukovičius, bei M.Poljičakas su M.Dodigu, kurie įrodė, jog gali būti puiki pamaina pagrindiniams žaidėjams. Kroatijoje auga daug talentingų žaidėjų, iš kurių ateityje galėsime tikėtis daug pergalių“, – baigė V.Zotko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.