Tarptautinė šachmatų federacija praskydo – už 45 tūkst. eurų vėl leis rusams žaisti Lietuva pasmerkė FIDE sprendimą

2024 m. rugsėjo 14 d. 13:47
Lrytas.lt
Tarptautinė šachmatų federacija (FIDE), galima sakyti, už 45 tūkstančius eurų pardavė Rusijai aneksuotus Ukrainos regionus. FIDE Etikos komisijos Apeliaciniai rūmai penktadienį nutarė panaikinti sprendimą išmesti Rusiją iš šios tarptautinės organizacijos. Šalies agresorės federacija buvo nubausta už užgrobtų Ukrainos regionų šachmatų organizacijų įtraukimą į savo gretas.
Daugiau nuotraukų (1)
Sprendimas dėl Rusijos priimtas Budapešte, kur vyksta pasaulinė šachmatų olimpiada. Sugrąžinimą į organizacijos gretas turėtų būti patvirtintas FIDE kongrese rugsėjo 22-ąją.
Rusija iš FIDE buvo išprašyta ir suspenduota prieš dvejus metus. Dabar FIDE nusprendė užmerkti akis prieš šį Rusijos šachmatų federacijos nusikaltimą.
Prieš dvejus metus išprašytos Rusijos šachmatų federacijos (RFC) narystė FIDE pakeista tik 45 tūkstančių eurų bauda.
Nuo rugsėjo 22-osios Rusijos šachmatininkai ne tik galės varžytis FIDE varžybose, tačiau varžybose bus keliama rusų vėliava.
Lietuvos šachmatų federacija pasmerkė FIDE sprendimą atšaukti Rusijos šachmatų federacijos narystės sustabdymą.
„Rusijos šachmatų federacija palaikė ryšius su asmenimis, kuriems taikomos sankcijos, organizavo šachmatų renginius okupuotose Krymo teritorijose, taip vadinamose Donecko ir Luhansko separatistinėse liaudies respublikose ir Chersono bei Zaporižės regionuose. Rusijos šachmatų federacija nesilaikė politinio neutralumo“, – buvo skelbiama dar vasarą FIDE pranešime..
Apeliaciniai rūmai taip pat panaikino papeikimą FIDE prezidentui rusui Arkadijui Dvorkovičiui, kuris palaiko karą Ukrainoje.
Rusija baudą turi sumokėti per 21 dieną, kitu atveju įsigalios metų suspendavimas federacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.