Kroatijos teniso rinktinę nemenkai nustebino E. Butvilo pasirodymas: „Nesitikėjome“

2024 m. rugsėjo 14 d. 13:46
Lrytas.lt
Penktadienį prasidėjo Daviso taurės I pasaulio grupės kovos tarp Lietuvos ir Kroatijos rinktinių. Deja, pastariesiems sekėsi daug geriau, o lietuviai abu kartus iš korto išėjo nuleistomis galvomis.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmajame dienos susitikime geriausias mūsų šalies tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-182) 4:6, 2:6 neprilygo Bornai Gojo (ATP-439).
Po susitikimo spaudos konferencijoje šnekėjęs 26-erių kroatas išskyrė jam padėjusį lūžio tašką.
„Džiaugiuosi, kad iškovojau pergalę. Dabar esame arti kito etapo, bet ties tuo mūsų darbas irgi nesibaigs. Turime sugrąžinti Kroatiją į aukščiausią Daviso taurės grupę. Manau, kad ten yra mūsų vieta.
Pirmajame sete, atsilikdamas 3:4, atlaikiau porą „break point'ų“. Tai turbūt buvo svarbiausias mačo momentas. Tuo metu tikrai nerodžiau geriausio savo žaidimo, bet mane išgelbėjo neblogas padavimas. Džiaugiuosi galėdamas sunkiais momentais pasikliauti savo padavimu. Po to „geimo“ savo žaidimą kiek pagerinau. Antrajame sete anksti laimėjau varžovo padavimų seriją ir vėliau įtvirtinau pergalę“, – sakė B.Gojo.
Antrojoje penktadienio kovoje susitiko 20-metis Edas Butvilas (ATP-368) ir kroatų žvaigždė Duje Ajdukovičius (ATP-105). Dvi su puse valandos perkopusiame susitikime pastarasis šventė pergalę 5:7, 7:6 (8:6), 2:6.
Nepaisant pralaimėjimo, 23-ejų D.Ajdukovičius išgyrė jaunąjį lietuvį.
„E.Butvilo žaidimo kokybė mane nustebino. Analizavome jo žaidimą, žinojome, kad jis nuo mačo pradžios žais agresyviai, bet nesitikėjome, kad tokį aukštą žaidimo lygį išlaikys taip ilgai. Visgi, spaudimą man pavyko atlaikyti. Žinoma, kad pergalė tokioje sunkioje kovoje yra dar saldesnė“, – kalbėjo kroatas.
Apie kovą su spaudimu prakalbo ir Kroatijos teniso rinktinės kapitonas Velimiras Zovko, kuris norėjo daugiau dėmesio skirti saviškiui.
„Labai daug kalbame apie E.Butvilą, bet ne apie tai, kad net ir žaisdamas taip gerai, lietuvis vis tiek neiškovojo pergalės. Tai daug ką pasako apie D.Ajdukovičiaus brandą. Jis atlaikė spaudimą ir nugalėjo taip gerai žaidusį varžovą“.
Šeštadienį rinktinės toliau kovos tarpusavyje – pirmos į kortą stos dvejetų poros E.Butvilas ir V.Gaubas bei Mate Pavičius (dvejetų ATP-3) ir Milis Poljičakas (ATP-327). Vėliau V.Gaubas sužais prieš D.Ajdukovičių, o E.Butvilas susitiks su B.Gojo. Šios nominacijos dar gali būti keičiamos komandų kapitonų sprendimu. Lietuvos kapitonas – Šarūnas Kulnys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.