Dopingą šlamštęs baltarusis kultūristas pats sau išsikasė duobę – mirė 36-erių, vartojęs kasdien po 16 tūkst. kalorijų

2024 m. rugsėjo 12 d. 17:44
Lrytas.lt
Staigios ir netikėtos kultūristų mirtys jau nieko nebešokiruoja. Šis faktas net ir nestebina – per daug šios sporto šakos, dar tituluojamos kaip dopingo karalyste, sportininkų yra mirę jaunystėje. Trečiadienį pranešta apie dar vieną dopingo auką – gan žinomą Baltarusijoje kultūristą 36-erių Ilją Jefimčiuką. Šis neslėpė, kad vartojo steroidus.
Daugiau nuotraukų (8)
Baltarusis I.Jefimčiukas 2023 metais buvo turnyre galiausiai pagautas vartojęs dopingą bei steroidus ir diskvalifikuotas šešeriems metams.
Tai lėmė, kad vyras nutarė iš mėgėjų grupės persikvalifikuoti į profesionalus – mat pastariesiems Tarptautinės antidopingo agentūros taisyklės nėra rašytos ir profesionalų varžybose dopingo kontrolierių vargu ar pamatysi.
I. Jefimčiukas pasirinko viešumo ir žinomumo kelią, tačiau tai turėjo tik tragiškas pasekmes. Vardan populiarumo kultūristas siekė šokiruoti visuomenę: pats viešai kalbėjo, kad anabolinius steroidus pradėjo vartoti būdamas 23 metų.
Iki 18 metų Ilja gyveno mažame Baltarusijos miestelyje – vaikinas buvo vargano sudėjimo, be jėgos, tad savęs ieškoti pradėjo sporte. Paaugęs jis persikėlė į Čekiją, kur atrado kultūrizmą.
Po Čekijos sekė ir gyvenimas JAV, kur Ilja užsitarnavo tarptautinį autoritetą fitneso srityje.
Jo pavardę galima rasti bendrovės „Rich Piana Nutrition“ stenduose, jis lankėsi „Arnold Classic“ ir „La Fit Expo“ parodose, socialiniuose tinkluose baltarusis turėjo solidžią auditoriją, su kuria dalijosi savo sėkmės paslaptimis.
Viename iš „Men's Health“ žurnalo numerių galima buvo susipažinti su I.Jefimčiuko dieta. Trumpai tariant: septyni valgymai ir apie 16 tūkstančių kalorijų per dieną. Tad nenuostabu, jog būdamas 185 cm ūgio jo svoris siekė 180 kg.
Rugsėjo 6-osios rytą Iljos širdis netikėtai sustojo namie ir jis buvo skubiai sraigtasparniu nuskraidintas į ligoninę.
Rugsėjo 11 dieną vyro žmona Ana pranešė, kad kultūristas mirė ligoninėje.
„Turėjau vilties, kai jo širdis prieš dvi dienas pati „įsijungė“, bet šiandien gydytojas man pranešė baisią žinią, kad mirė mano vyro smegenys“, – savo puslapyje socialiniuose tinkluose rašė Ana Jefimčiuk.
Pastaruojku metu I.Jefimčiukas su šeima gyveno Dubajuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.