Pasirodymą paralimpiadoje baigusi G. Čepavičiūtė: „Esu dėkinga vien už tai, kad esu čia“

2024 m. rugsėjo 7 d. 15:49
Lrytas.lt
Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė startavo antroje savo rungtyje Paryžiuje – šeštadienio rytą varžėsi S6 negalios klasės 100 metrų plaukimo nugara atrankoje.
Daugiau nuotraukų (5)
Rasos Mažutaitienės treniruojama sportininkė atplaukė per 1 min. 37.77 sek., bet to neužteko prasibrauti į finalą – lietuvė bendroje įskaitoje užėmė 10-tą poziciją. Greičiausia iš aštuonių plaukikių, patekusių į finalą, atrankoje buvo amerikietė Ellie Marks, atplaukusi per 1 min. 20.83 sek.
„Pats laikas nėra labai blogas, nors aš pati iš savęs tikėjausi daugiau. Rytai visada yra sunkūs, tai išėjo taip. Apie finalą per daug negalvojau, nes mūsų buvo 12, o tai reiškia, kad būtų reikėję aplenkti nemažai mano varžovių. Tiesiog norėjau praplaukti tokiu laiku, kuris mane tenkintų, bet tai nepavyko“, – sakė plaukikė.
Kiek anksčiau kaunietė G. Čepavičiūtė Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse varžėsi SM6 klasės 200 metrų plaukime kompleksiniu būdu ir iškovojo 8-tą vietą.
„Sakyčiau, kad šis startas man buvo jau ramesnis nei debiutinis. Vis tik esu čia jau dvi savaites ir apsipratau. Žinoma, juntamas toks malonus nuovargis jau. Bet tai netrukdė pasidžiaugti. Išėjusi iškart pradėjau akimis ieškoti Lietuvos vėliavos, pamačiau ir pamojavau. Mane šįkart arenoje palaikė ir tėvai, labai džiaugiuosi šia jų iniciatyva, man buvo labai malonu“, – pasakojo G. Čepavičiūtė.
Tai – debiutinės 18-metės paralimpinės žaidynės.
„Šią patirtį vertinu labai teigiamai. Esu labai dėkinga vien už tai, kad esu čia. Esu dėkinga visai savo aplinkai. Čia tikrai nėra kažkokia pabaiga, tai yra tik mano kelio pradžia. Čia buvo geras išsimėginimas, kaip aš tvarkausi su didelėmis arenomis, kaip visa tai priimu psichologiškai. Pamatysime, kaip bus vėliau, nes tikrai planuoju, kad tų kartų dar bus daug“, – sakė G. Čepavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.