Fantastiškai pasirodęs E. Matakas paralimpiniame Paryžiuje sieks medalio: lietuvis įplaukė į dar vieną finalą (1)

2024 m. rugsėjo 5 d. 11:17
Lrytas.lt
Edgaras Matakas ketviradienio rytą „La Defence“ plaukė SB11 neįgalumo klasės 100 krūtine atrankoje, kur mūsiškis pasirodė fantastiškai. Lietuvis įplaukė į dar vieną finalą, kur sieks pagerinti asmeninius rezultatus ir pakovoti dėl išsvajoto paralimpinio medalio.
Daugiau nuotraukų (1)
Lietuvis po pirmųjų 50 metrų užėmė antrąją vietą ir puse sekundės atsiliko nuo kino Bozuno Yango. Antroje plaukimo dalyje mūsiškis išlaikė panašų tempą ir pirmajame plaukime liko antras. Lietuvis 100 m krūtine distanciją nuplaukė per 1 min. 15,69 sek. Bendroje įskaitoje E.Matakas užėmė 4 vietą ir pateko į rungties finalą.
Greičiausiai atrankoje plaukė Nyderlandų atstovas Rogieris Dorsmanas, kuris 100 m krūtine įveikė per 1 min. 10,92 sek. Antras atrankoje liko kinas Bozunas Yangas (1 min. 14,99 sek., trečias ukrainietis Danylo Chufarovas (1 min. 15,24 sek.). Primename, kad į finalą pateko 8 geriausiai pasirodę plaukikai.
Finalas, į kurį pateko E.Matakas, vyks ketvirtadienio vakarą (19:01 val. Lietuvos laiku).
Be to, su lietuviu atrankoje plaukė po neutralia vėliava buvęs rusas Dimitrijus Boroninas. Jis pirmajame plaukime liko paskutinis (1 min. 23,21 sek.), o galiausiai paaiškėjo, kad rusas į finalą taip ir nepateko.
E.Matakas jau plaukė Paralimpiniame Paryžiuje – lietuvis dalyvavo 50 m laisvuoju stiliumi plaukime, kur kaunietis pateko į finalą ir tarp visų plaukikų užėmė šeštąją vietą.
Primename, kad identiškoje rungtyje kaunietis bronza sužibo praėjusiose Tokijo paralimpinėse žaidynėse. Tąsyk jis finaliniame plaukime distanciją įveikė per 26,38 sek.
Per visą nepriklausomos Lietuvos paralimpinių žaidynių plaukimo istoriją medalius yra pavykę iškovoti vos dviem plaukikams – E.Matakui bei šiuo metu Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentui Kęstučiui Skučui (sidabras, 2004-ųjų Atėnų olimpiada).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.