Pirmoji pasaulio raketė J. Sinneris buvo pagautas dėl dopingo, tačiau bausmės stebuklingai išvengė

2024 m. rugpjūčio 20 d. 17:51
Lrytas.lt
Italijos tenisininkas, pasaulio ATP lyderis 23 metų Jannikas Sinneris šių metų kovo mėnesį dukart sužlugdė dopingo testus: abiejuose mėginiuose buvo rasta anabolinio steroido vaisto klostebolo. Apie tai pats italas pranešė savo puslapyje socialiniuose tinkluose.
Daugiau nuotraukų (7)
Tačiau teniso žvaigždė išvengė diskvalifikacijos, nes abu mėginiai buvo užteršti purškikliu, kuriuo jo kineziterapeutas gydė įsipjautą pirštą.
Buvo tikinama, kad kineziterapeutas be pirštinių masažavo tenisininką ir taip atsirado purškiklio žymių organizme.
Nepaisant to, kad J.Sinneriui pavyko išvengti diskvalifikacijos, šių metų kovo 6–17 dienomis Indian Velse (JAV) vykusiame „Masters“ serijos turnyre pirmoji planetos raketė neteko iškovotų 400 taškų ir numatytų piniginių prizų.
Rugpjūčio 19 dieną J.Sinneris tapo Sinsinačio (JAV) „Masters“ turnyro čempionu. Finale jis 7:6 (7:4), 6:2 įveikė 26 metų 20-ąją planetos raketę amerikietį Francesą Tiafoe.
Teniso profesionalų asociacija (ATP) jau paskelbė pareiškimą dėl naujienos apie kovo mėnesį rastą teigiamą italo dopingo testą.
„Džiaugiamės, kad Janniko Sinnerio kaltės ar aplaidumo vartojant dopingą nenustatyta. Taip pat norėtume patvirtinti, kad Teniso antidopingo departamento (TADP) atliktas griežtas tyrimo procesas ir nepriklausoma faktų peržiūra leido jam tęsti pasirodymus turnyre be diskvalifikacijų.
Ši situacija Jannickui ir jo komandai nebuvo lengvai įveikiama. Šis įvykis tik pabrėžia, kad tenisininkai ir jų aplinkiniai žmonės turi būti itin atsargūs naudojant produktus ar atliekant visas įmanomas procedūras. Sąžiningumas mūsų sporte yra vienas svarbiausių veiksnių“, – teigiama pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.