Istorinė pergalė Nyderlanduose – Lietuvos paplūdimio tinklininkės pateko į Europos čempionato pusfinalį

2024 m. rugpjūčio 17 d. 08:47
Lrytas.lt
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė toliau naujais įrašais pildo Lietuvos tinklinio istoriją. Penktadienį jos tapo pirmosiomis Lietuvos paplūdimio tinklininkėmis, iškovojusios kelialapį į Europos pirmenybių pusfinalį.
Daugiau nuotraukų (1)
Turnyro ketvirtfinalyje mūsiškės per 41 minutę 2–0 (23:21, 21:13) nugalėjo patyrusias čekes Barborą Hermannovą ir Marie-Sarą Stochlovą.
Rungtynės prasidėjo permainingai. Po puikios A. Raupelytės padavimų serijos lietuvės iškart atitrūko 6:1. Visgi Čekijos sportininkės netrukus atsakė savo sėkminga atkarpa ir išlygino rezultatą. Seto pabaigoje Čekijos tinklininkės buvo atidūrusios per tašką nuo tikslo (21:20), tačiau tuomet jau M. Paulikienė ir A. Raupelyte pademonstravo meistriškumą ir pelnė tris taškus iš eilės.
Antrajame sete įsibėgėjusios lietuvės varžovėms jokių vilčių nepaliko ir šventė istorinę pergalę.
Pusfinalyje M. Paulikienė ir A. Raupelytė žais su ketvirtą reitingą čempionate turinčiomis italėmis Valentina Gottardi ir Marta Menegatti. Su šia pora lietuvės yra žaidusios du kartus – 2023 metų balandį italės laimėjo 2–1, o šių metų birželį – 2–0.
Iki šiol geriausias Lietuvos paplūdimio tinklininkių rezultatas Europos pirmenybėse buvo penkta vieta praėjusiais metais.
Pusfinalis bus žaidžiamas 14.15 val. Hagoje. Rungtynės dėl trečiosios vietos prasidės 19.45 val., o finalas – 21 val.
Vyrų turnyre Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas užėmė devintąją vietą. Tai – aukščiausia lietuvių pozicija vyrų varžybose per visą istoriją. Aštuntfinalyje mūsiškiai 0–2 (14:21, 23:25) pralaimėjo norvegams Hendrikui Moliui ir Mathiasui Berntsenui.
Lietuviai nerado savo žaidimo pirmajame sete, bet antrajame vos nesukūrė stebuklo. Atsilikinėdami 17:20, lietuviai porą sykių pademonstravo pasiaukojantį žaidimą ir sugebėjo pelnyti efektingus taškus, galiausiai išlygindami rezultatą. Visgi prasitęsusiame sete sėkmė lydėjo norvegus.
Už devintą vietą P. Stankevičiui ir A. Knašui atiteko 460 pasaulio reitingo taškų.
Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.