Lietuvai keturis medalius atnešusių žaidynių pabaiga: Paryžius perleido estafetę Los Andželui

2024 m. rugpjūčio 11 d. 21:29
Lrytas.lt
Atnaujinta
Formaliai liepos 26 d. prasidėjusioms Paryžiaus olimpinėms žaidynėms duotas finišas. Rugpjūčio 11 dienos vakarą – nuleista Paryžiaus olimpinių žaidynių uždanga.
Daugiau nuotraukų (25)
Kaip ir atidarymo ceremonijoje, kuri pirmąsyk vyko ne stadione, o šalia Senos upės, taip ir „Stade de France“ stadione – žiūrovų buvo pilna, o jie mėgavosi puikiausiomis paskutinių žaidynių akimirkų emocijomis.
Ceremonijoje Lietuvos vėliavą neš antrąjį ir paskutinį sidabro medalį olimpiadoje iškovojusi Dominika Banevič-B Girl Nicka.
Ceremonijoje Lietuvos vėliavą neš antrąjį ir paskutinį sidabro medalį olimpiadoje iškovojusi Dominika Banevič-B Girl Nicka.„Man yra didelė garbė, kad buvau pasirinkta nešti vėliavą. Aš labai myliu savo šalį Lietuvą. Vakar šokau ir stengiausi iš visų jėgų šokti už Lietuvą ir ginti jos garbę, populiarinti visą breiko bendruomenę. Džiaugiuosi, kad galiu būti istorijos dalimi“, – prieš ceremoniją kalbėjo D. Banevič.
Lietuva šiose olimpinėse žaidynėse iškovojo keturis medalius – du sidabro ir du bronzos. Be M.Aleknos sidabrą iškovojo breiko šokėja Dominika Banevič-B Girl Nicka, bronzos medalius iškovojo irkluotoja Viktorija Senkutė ir Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė, kurią sudarė Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis, Evaldas Džiaugys ir Šarūnas Vingelis.
Atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešė raitelė Justina Vanagaitė ir buriuotojas Rytis Jasiūnas.
Primename, kad 2024 m. Paryžiaus olimpinės žaidynės miestui buvo jau trečios. Anksčiau meilės mieste olimpiada vyko 1900 ir 1924 metais.
Iš viso Lietuva Paryžiuje turėjo 51-ą olimpietį.
Lietuvos delegacija Paryžiuje buvo kukloka. Taip yra todėl, nes dalis mūsų sportininkų po savo pasirodymų grįžo į Lietuvą. Sekmadienį, kuomet Paryžiuje vyko uždarymo ceremonija, Vilniuje vyko Mykolo Aleknos, Viktorijos Senkutės ir kitų sportininkų pagerbimas.
Po šalių parado vyko meninė programa, kuri atspindėjo Prancūzijos ir Graikijos akcentai. Vėliau kalbėjo Tony Estanguet, kuris buvo Paryžiaus olimpinių žaidynių prezidentas.
Po to savo kalbą pasakė IOC (Tarptautinio olimpinio komiteto) prezidentas Tomas Bachas, kuris teigė, kad Paryžiaus scena buvo neįtikėtina, milijonai žmonių šventė sportininkų pasirodymus, kūrė nerealią atmosferą ir rodė vienybę. Negana to, T.Bachas priminė, kad tai buvo pirmoji olimpiada, kur dalyvavo vienodas moterų ir vyrų kiekis.
Vėliau T.Bachas perdavė vėliavą Los Andželo merei. Tai simbolizavo, kad olimpiada perduodama Los Andželui, kur 2028 m. vyks vasaros olimpinės žaidynės. Dar vėliau Tomas Cruzas perėmė olimpinę vėliavą ir nuo scenos nuvažiavo motociklu. 
Po to buvo rodomi Holivudo vaizdai, po kurio Kalifornijoje savo pasirodymą atliko legendinė roko grupė Red Hot Chili Peppers, o po jų pasirodymą surengė Billie Eilish ir Snoop Doggas.
JAV žaidynes iš viso baigė su 40 aukso, 44 sidabro ir 42 bronzos medaliais (126 medaliai) ir buvo ta šalis, kuri iškovojo daugiausiai olimpinių medalių Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.