Ketvirtas olimpinis medalis – Lietuvos kišenėje: kokias šalis lenkiame pagal apdovanojimų skaičių Paryžiuje?

2024 m. rugpjūčio 10 d. 09:51
Lrytas.lt
Dominika Banevič–Bgirl Nicka penktadienį Lietuvai padovanojo sidabro medalį, o toks mūsiškės pasiekimas mūsų šaliai leido džiaugtis ketvirtuoju medaliu. Vis dėlto Paryžiaus olimpinės žaidynės artėja pabaigos link, tad kaip atrodo Lietuvos medalių kraitis, jeigu reikėtų lygintis su kitomis šalimis?
Daugiau nuotraukų (1)
Bendroje medalių įskaitoje Lietuva užima 65 vietą. Mūsų šalis šiuo metu turi keturis medalių komplektus – du sidabro ir du bronzos.
Lietuva šiuo metu lenkia tokias šalis kaip Indija (69 vieta), Portugalija (66 vieta), Kipras (73 vieta) ir Moldova (70 vieta).
Tuo tarpu daugiausiai medalių ir pirmoje pozicijoje yra iškovojusi JAV (33 aukso, 39 sidabro, 39 bronzos).
Antroje vietoje – Kinija (33 aukso, 27 sidabro, 23 bronzos), o trejetuką užbaigia Australija (18 aukso, 16 sidabro, 14 bronzos).
Kaimyninės Latvija ir Estija šiuo metu vis dar yra be medalių, kita Lietuvai sąlyginai artima valstybė Lenkija šiuo metu rikiuojasi 45-oje vietoje (1 aukso medalis, 1 sidabro, 5 bronzos).
Primename, kad Lietuvai sidabro medalius iškovojo breiko šokėja D.Banevič–BgirlNicka ir disko metikas Mykolas Alekna, o bronzos medalius iškovojo irkluotoja Viktorija Senkutė ir Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė, kurią sudarė Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis, Evaldas Džiaugys ir Šarūnas Vingelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.