Lietuvai žinomą pavardę į olimpiadą sugrąžinęs trečias brolis M. Venckaitis nuo lūpų braukė kraują

2024 m. rugpjūčio 6 d. 14:11
Paryžiaus olimpinėse žaidynėse ir vėl skamba Venckaičių pavardė. Venckaičiai buvo tribūnose, Venckaitis – ir kovoje. Ne vienai Lietuvos sporto gerbėjų kartai puikiai žinomai pavardei Marso čempionų aikštėje įkurtoje arenoje šįkart atstovavo Mindaugas Venckaitis.
Daugiau nuotraukų (5)
Jį iš tribūnų ragino ne tik treneriai, bet ir du broliai bei dvi atvykusios sesės. Mindaugas yra iš 10 vaikų šeimos.
M.Venckaičiuo buvo vos šešeri, kai 2008-aisiais Pekino žaidynėse pasirodė vyresnėlis Valdemaras, užėmęs 14 vietą. 2012 Londono žaidynėse ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje jau dalyvavo jo kitas brolis Edgaras. Pastarasis Londone buvo 7-as, o Rio – 11-as.
„Pamenu, kai Edgaras kovojo Londone ir Rio. Kai vyko Valdemaro kova, aš buvau mažas ir nelabai net žinojau, kas tos olimpinės žaidynės“, – šyptelėjo 22 metų imtynininkas.
Dabar jis tai žino geriau nei daugybė kitų sporto gerbėjų ir netgi atletų – juk Paryžiuje įvyko jo debiutas.
„Su jauduliu – kaip ir gerai. Stengiausi kuo mažiau galvoti. Varžovą apžiūrėjau ryte. Nėra reikalo apsikrauti psichologiškai. Apie tai negalvojau ir nelabai stresavau. Jaudulį suvaldžiau geriau“, – atvirai pasakojo sportininkas.
Antradienį graikų-romėnų imtynių (97 kg) aštuntfinalyje jis 1:5 pralaimėjo Kirgistano atstovui Uzurui Džuzupbekovui. 28-erių varžovas buvo matytas treniruotėse, bet tarptautinėje arenoje jie nėra susidūrę.
„Nesusiklostė. Antrajame kelinyje praleidau taškus parteryje. Kai liko 1 min. 20 sek., o rezultatas buvo 1:5, tai sunku atsilošti. Būtų buvę 1:1, uždirbčiau vieną aktyvumą, būtų parteris, tada gal uždirbčiau taškų. Apmaudžiai, – svarstė M.Venckaitis, prisiminęs ir tą momentą pirmajame kėlinyje, kai parteryje kėlė varžovą, bet permesti jo taip ir nepavyko. – Buvau pusiau užtraukęs, gal kojomis nepadirbau iki galo“.
Po šios ant M.Venckaičio lūpų matėsi kraujas.
„Visada būna. Aš visada daužausi, tai visa laiką ir prasikertu lūpas“, – ramiausiai paaiškino imtynininkas.
M.Venckaitis pasakojo, kad prieš olimpiadą gavo ir savo brolio Valdemaro patarimų.
„Valdemaras ateidavo į treniruotes, parodydavo techninius aspektus, mėgstamiausius veiksmus, kuriuos irgi bandau daryti. O iš psichologinės pusės – labiau treneriai“, – sakė jis.
M.Venckaitis prieš startą apšilti planavo su į Paryžiaus žaidynes jau joms vykstant pakviestu imtynininku Mantu Knystautu. Pastarajam duris atvėrė dėl dopingo pričiuptas tunisietis. M.Knystautas pirmadienį pirmąją kovą laimėjo, tačiau antrojoje pripažino varžovo pranašumą.
Dabar jo viltis – kad U.Džuzupbekovas nukeliautų iki finalo. Tokiu atveju M.Venckaitis gautų progą kovoti vadinamajame paguodos etape, kur gautų progą ir iškovoti bronzą.
Antradienį Marso čempionų arenoje kovojo ir pirmoji Lietuvos imtynininkė žaidynėse Gabija Dilytė. Svorio kategorijoje iki 50 kilogramų ji pirmojoje laisvųjų imtynių kovoje 6:0 sutriuškino kolumbietę Camila Cardazo Rey, tačiau antrojoje nė kiek nepasipriešino kubeitei Yusnelis Guzman Lopez – 0:10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.