Įspūdingai Paryžiuje kovas pradėjusi G. Dilytė baigė pasirodymą olimpiadoje

2024 m. rugpjūčio 6 d. 13:07
Lrytas.lt
Atnaujinta
Antradienį Paryžiaus olimpinių žaidynių imtynių turnyruose startavo dar du Lietuvos atstovai – Gabija Dilytė ir Mindaugas Venckaitis.
Daugiau nuotraukų (12)
Ir mūsų šalies sportininkė G.Dilytė laisvųjų imtynių svorio kategorijos iki 50 kg aštuntfinalyje iškart iškovojo pergalę – ji varžėsi su penktąja pasaulio reitingo imtynininke ir praėjusio planetos ketvirtfinalio dalyve kolumbiete Alisson Camila Cardozo Rey ir įveikė ją anksčiau laiko rezultatu 6:0
Paskutinę akimirką kelialapį į Paryžių gavusį G.Dilytė – pirmoji Lietuvos istorijoje į olimpines žaidynes patekusi moteris imtynininkė.
G.Dilytė ketvirtfinalyje santykius ant kilimo aiškinosi su kubiete Yusneylis Guzman Lopez, kuri po dramatiškos kovos teisėjų sprendimu nugalėjo turkę Evin Demirhan Yavuz.
Mūsiškė jau po dviejų minučių atsiliko 0:8 ir per likusias 4 minutes bandė sumažinti atsilikimą. Vis dėlto po minutės Gabija prarado dar 2 taškus ir kova buvo sustabdyta. Vėliau pusfinalio etape kubietė Y.Guzman Lopez 0:5 krito prieš indę Vinesh Vinesh, o tai reiškė, jog G.Dilytė baigė pasirodymą Paryžiaus olimpiadoje.
M.Venckaitis kovojo graikų-romėnų svorio kategorijos iki 97 kg aštuntfinalyje, kuriame grūmėsi su Kirgizijos atstovu Uzuru Dzuhuzupbekovu.
Tokijo žaidynėse dešimtąją vietą užėmęs atletas iš Kirgizijos sugebėjo įveikti lietuvį 5:1. Tiesa, kirgizas 0:8 suklupo jau ketvirtfinalio etape prieš iranietį Mohammadhadi Saravi, kas reiškė, kad M.Venckaičio kelionė Paryžiaus olimpiadoje yra baigta.
M.Venckaitis – jau trečias savo šeimos atstovas olimpinėse žaidynėse. Anksčiau jose yra kovoję Mindaugo broliai Valdemaras (2008 m. Pekine) ir Edgaras (2012 m. Londone ir 2016 m. Rio de Žaneire).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.