Įspūdingas olimpinis teniso finalas baigėsi Novako Džokovičiaus triumfu

2024 m. rugpjūčio 4 d. 18:06
Lrytas.lt
Paryžiaus olimpinių žaidynių vyrų teniso finalas tapo tikra vyšnia ant torto šio sporto mylėtojams, o jame po įspūdingos kovos aukso medalį iškovojo serbas Novakas Džokovičius (ATP-2).
Daugiau nuotraukų (23)
37-erių teniso legenda finalinėje dvikovoje 7:6 (7:3), 7:6 (7:2) pranoko 21-erių ispaną Carlosą Alcarazą (ATP-3).
Dviejų seto kova vyko net 2 val. 52 min.
Įspūdinga kova tarp tenisininkų prasidėjo jau nuo pirmųjų mačo akimirkų. Tenisininkai į žvalgybą nesileido ir jau nuo pirmųjų akimirkų kibo vienas kitam į atlapus.
Pirmojo seto metu N.Džokovičius susikūrė 5 progas laimėti varžovo padavimus, C.Alcarazas – 8 progas, tačiau nei vienam tenisininkui nepavyko pasinaudoti šiomis progomis.
Kova persikėlė į „tie-breaką“, o jame serbas nesuteikęs nė vienos progos laimėti savo padavimus palaužė ispaną 7:3 ir po 1 val. 34 min. trukusio seto išsiveržė į priekį.
Antrajame sete tenisininkai ir vėl laimėjo savo padavimus, tik šįkart jie tai darė kur kas užtikrinčiau. Antrajame tik N.Džokovičius buvo susikūręs vieną progą laimėti varžovo padavimus, bet ir ja nepasinaudojo.
„Tie-breako“ metu ir vėl kur kas užtikrinčiau atrodė serbas, kuris greitai perėmė iniciatyvą ir iškovojo ilgai svajotą aukso medalį.
N.Džokovičiui tai buvo jau ketvirtosios olimpinės žaidynės. 2008 metais Pekine serbas iškovojo bronzos medalį, o 2012 metais Londono ir 2021 metais Tokijuje serbas liko ketvirtas.
Šiais metais serbas dar netriumfavo jokiame „Grand Slam“ ar „Masters“ serijos turnyre.
C.Alcarazas šiemet jau laimėjo „Roland Garros“ ir Vimbldono „Grand Slam“ turnyrus bei „Indian Wells“ „Masters“ serijos turnyrą.
Bronzos medaliu trečiadienį iškovojo italas Lorenzo Mussetti (ATP-16), kuris 6:4, 1:6, 6:3 palaužė kanadietį Felixą Augerį-Aliassime‘ą (ATP-19).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.