Tai, ko nesupras paprasti mirtingieji: D. Gudzinevičiūtė atskleidė, kas įvyksta laimėjus olimpinį medalį Specialiai lrytas.lt, Paryžius (5)

2024 m. rugpjūčio 3 d. 21:29
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
„Rėkti negaliu dėl balso stygų defekto, tai cypiu“, – kalbėdama su lrytas.lt juokėsi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (47)
Jai tariant šiuos žodžius ant Viktorijos Senkutės kaklo jau visiškai šviežiai kabėjo olimpinis bronzos medalis, visai netoli šypsenos plėšė skruostus olimpiečių bendruomenei. Kas verkė, kas juokėsi.
Verės prie Marnos kanale vyko medalių įteikimo ceremonija, V.Senkutė stovėjo šalia labai patyrusių varžovių. Auksas atiteko olandei Tokijo žaidynių vicečempionei 26-erių Karolien Florijn (7 min. 17,28 sek. ), o Tokijo žaidynių olimpinė čempionė Emma Twigg iškovojo sidabrą (7 min. 19,14).
Irkluotojos Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė veržėsi kuo greičiau pasveikinti savo bičiulę, apkabinti ir pabučiuoti po tokio fantastiško pasirodymo savo širdies draugę nekantravo ir baidarininkas Simonas Maldonis, kurio startai Paryžiuje dar tik laukia.
D.Gudzinevičiūtės širdyje tuo metu jau buvo atgijęs jausmas iš 2000 metų Sidnėjaus, kur šaulė iškovojo olimpinį auksą.
„Kiekvieną kartą, kai matau kabinamą medalį, patiriu tas pačias emocijas ir matau, ką tai reiškia sportininkams, – ir netrukus pridūrė. – Kai aš matau tokias varžybas, tai išgyvenu taip, kaip nesu išgyvenusi būdama sportininke.“
Čia D.Gudzinevičiūtė išdavė ir nedidelę paslaptį, kurią vėliau patvirtino ir pati V.Senkutė, kai ištarė „aš nesuprantu dar, kas vyksta.“
„Vienas momentas – sportininkai iškart net negali suprasti, ką padarė. Tai pasijus rytoj ryte. Dabar tai – tik pradžia. Šiuo metu viskas vyksta skubant – greitai ant podiumo, greitai konferencijos, greitai – dopingo kontrolė. O vakare – bus emocijos, pradės ateiti supratimas. Tai yra su niekuo nesulyginama. Tas gerai padaryto darbo jausmas, kuris ateina...“, – paaiškino LTOK prezidentė.
Netrukus ji pabrėžė – laimė dėl V.Senkutės bronzos medalio – ypatingai didelė, tačiau būtina pasidžiaugti ir kitų irkluotojų pasiekimais.
Lietuvos irkluotojai Paryžiaus žaidynėse pasirodė išties puikiai, nors ir neišvengė labai skaudaus ir netikėto Donatos Karalienės ir Dovilės Rimkutės iškritimo, nors pastarosioms ir buvo kabinami medaliai.
Tačiau Paryžiuje spindėjo debiutantai. Vienvietės irkluotojas Giedrius Bieliauskas pateko į B finalą ir užėmė 10 vietą. 8 vietą olimpinėse žaidynėse užėmė broliai Dovydas Stankūnas ir Domantas Stankūnas.
Medalių viltis kurstė ir iki pat pabaigos aukštą natą išlaikė pavienės dvivietės irkluotojos Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Prieš metus kartu irkluoti pradėjusios debiutantės olimpiadoje užėmė 5 vietą.
„Stiprios emocijos – visą laiką. Irkluotojai tikrai privertė labai jaudintis. Ir esame maloniai nustebinti visų mūsų debiutantų. Ne tik irklavimo, bet irkluotojai pasirodė ypatingai gerai. Žinote, kai kurie 5 vietas užėmę sportininkai gal ir atrodo, kad norėjo ne to, bet jų rezultatai – išties žiauriai geri. Aš labai dėl jų džiaugiuosi. O jau trečioji vieta – tai super. Džiaugiamės už ją ir už visus“, – atvirai sakė D.Gudzinevičiūtė.
Penktąją vietą be K.Kralikaitės ir I.Adomavičiūtės Paryžiaus olimpiadoje užėmė ir plaukikas Danas Rapšys, kuris po 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atvirai labai graužėsi ir neslėpė didelio nusivylimo.
Penktąją vietą 200 m plaukimo varžybose užėmė ir Kotryna Teterevkova, kuri po finišo iš pradžių nekalbėjo su žurnalistais, o kitą dieną paaiškino, kad norėjo gerai apgalvoti situaciją, kuri ją stipriai nuvylė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.