Paryžiuje sudegusios trišuolininkės neslėpė apmaudo: „Šūdinai...“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. rugpjūčio 2 d. 21:03
Specialiai lrytas.lt Paryžius, (Prancūzija)
Nesėkmingai Lietuvos lengvaatlečiams prasidėjusią olimpiadą ne pačiu maloniausiu skoniu pajuto iš šalies trišuolininkės – tiek Dovilė Kilty, tiek ir Diana Zagainova liko už varžybų finalo borto: abi lengvaatletės nesuspindėjo penktadienį vakare vykusioje atrankoje.
Daugiau nuotraukų (10)
Olimpinį debiutą pasitikusi 31-erių D.Kilty geriausiu bandymu toliausiai nušoko 13,64 m (13,63 m, 13,51 m 13,64 m). Tai olimpietei garantavo 25 rezultatą tarp 30 sportininkių.
Gaila, bet tokio rezultato toli gražu neužteko iki finalo – į jį prasibrovė 12 toliausiai atrankoje nušokusių olimpiečių.
„Jei apie rezultatą, tai tikrai ne kaip. Tikrai daug geriau galiu šokti. Nežinau, esu dalyvavusi nemažai tarptautinių varžybų, bet olimpinėse žaidynėse niekada nesu, tikrai nemeluosiu – jaudulys buvo didelis“, – po pasirodymo kalbėjo D.Kilty.
Dar prasčiau olimpinės žaidynės susiklostė D.Zagainovai.
Antrąjį kartą olimpiadoje dalyvavusi 27-erių sportininkė įskaitinį rezultatą atliko tik paskutiniuoju, trečiuoju bandymu. Tąsyk ji nušoko 12,86 m., toks rezultatas reiškė, kad ji liko 30-oje pozicijoje.
Po pasirodymo lengvaatletė labiausiai apmaudą liejo dėl antrojo bandymo – ji lentelę peržengė vos milimetru.
„Šūdinai... Patirtis labai gera, visai kitas jausmas po varžybų nei buvo anksčiau, bet klausimas, kur blogiau jautiesi – dabar ar tada (praėjusiose žaidynėse), nes visai kitas pasiruošimas buvo.
Antrąjį šuolį peržengiau per milimetrą – išsigandau, kad tik neperžengti trečio, atsidėjau atgal, vėjas pasikeitė, laukiu, gal dar priešprieša pasikeis ir jaučiu, kad net nedažengiu, sustojau jau beveik, viskas, Amen“, – atviravo D.Zagainova.
Primename, kad būtent jai priklauso šalies moterų trišuolio rekordas – 14,43 m.
„Išėjau, net nemačiau paskutinio rezultato, nes buvo nebesvarbu, aš dėmesį skiriu jausmui, aš jaučiu, ar buvo gerai, ar blogai. Negalėčiau pasakyti, kad tai dėl įtampos, nes Lietuvos čempionate prieš keturias savaites jaučiau didesnę įtampą.
Negalėčiau pasakyti, kad čia olimpinės žaidynės pakišo koją, kartais taip būna, savijauta visokia, čia viena diena per ketverius metus ir tą dieną tu turi jaustis taip ir ne visada tu taip jautiesi“, – tęsė olimpietė.
Tuo metu pirmąsias olimpines žaidynes pasitikusi D.Kilty mėgavosi pilnutėlio 80 tūkst. žiūrovų talpinančio „Stade de France“ stadiono atmosfera.
„Atmosfera – nuostabi, stadionas – pilnas, palaikymas buvo labai geras, negaliu skųstis, bet emocijos ėmė viršų. Stovėjau takelyje ir galvojau: „Tu nebandai žengti, tu turi pataikyti ir būti olimpietė“. Aišku, tie 14 metrų ten nėra per daug sudėtinga, pirmas šuolis buvo toli nuo lentelės, galbūt būtų atnešęs finalą, bet yra kaip yra“, – samprotavo šiaulietė.
Po parsirodymo ji sau palinkėjo, kad artėjančiose Los Andželo olimpinėse žaidynėse ji patektų į finalą.
Tuo metu Paryžiaus olimpinių žaidynių moterų trišuolio olimpinis finalas vyks šeštadienį, 21 val. 20 min. Lietuvos laiku.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyksta liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis, o jų eigą ir karščiausius sportininkų komentarus galite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.