Kas ir kada: paskutinis šansas mūsų plaukikams laimėti medalį, prie sienos priremta 3x3 rinktinė ir irkluotojų bandymas įsiveržti į finalus

2024 m. rugpjūčio 1 d. 05:58
Lrytas.lt
Pirmąją rugpjūčio dieną Lietuvos delegacija gali ne tik sužinoti apie dar kelis į olimpinius finalus prasimušusius mūsų šalies sportininkus, tačiau sirgs ir už Kotryną Teterevkovą, kuri į valstybės kraitį pagaliau įdėtų Paryžiaus žaidynių medalį. Ne ką mažiau mūsų sirgaliai pergyvens ir už šalies krepšinio prestižą – dar pergalių neturinti 3x3 Lietuvos rinktinė ketvirtadienį sužais net du turnyro mačus.
Daugiau nuotraukų (5)
10.30 val. į irklavimo trasą išplauks Viktorija Senkutė, kuri vienviete valtimi sieks nusiirti iki finalo.
Galingai startuojanti mūsų šalies sportininkė tiek kvalifikacijoje, tiek ir ketvirtfinalyje neturėjo didesnių bėdų su varžovėmis ir tikimąsi, kad taip pat gerai mūsiškei seksis ir pusfinalyje.
Lietuvei iš šešių dalyvių reikia finišuoti pirmame trejete ir bilietas į finalą garantuotas.
10.50 val. 27 metų Giedrius Bieliauskas taip pat vienvietė valtimi bandys nusiirti iki finalo. Ketvirtfinalio etape lietuvis savo plaukime buvo antras ir to užteko, kad gautų kelialapį į pusfinalį.
Ketvirtadienį savo akistatas 3x3 krepšinio turnyre tęs Lietuvos trijulių rinktinė. Du pralaimėjimus turnyre jau sugėrusi Lietuva sieks atsitiesti ir pabėgti iš autsaiderių zonos.
Mūsiškiai debiutiniame mače nusileido olimpiniams čempionams latviams 14:21, o trečiadienį po sunkios kovos – Prancūzijai 20:21.
14.35 val. Dainiaus Novicko treniruojama rinktinė susikaus su pergalę jau turinčia Lenkija. Mūsų kaimynai įveikė JAV krepšininkus 19:17, tačiau pralaimėjo Prancūzijai 19:21.
Pailsėję lietuviai 20.05 val. vėl išbėgs į aikštę ir grumsis jau su JAV komanda. Ši taip pat neturi pergalių. Abiem atvejais lietuviai jau neturi kur trauktis ir privalo laimėti, kitaip nepavyks užimti tarp 8 komandų bent 6 vietą, kuri garantuoja atkrintamuosius mačus.
22.11 val. olimpiniame baseine pasirodys mūsų paskutinė plaukimo atstovė olimpiadoje Kotryna Teterevkova. JAV besitreniruojanti Lietuvos rinktinės narė plauks 200 m krūtine distancijos finale.
Trečiadienį ji bendroje pusfinalio įskaitoje užėmė septintąją vietą. Mūsiškė bandys tapti pirma Lietuvos plaukike Paryžiaus žaidynėse, kuri laimėtų apdovanojimą – nė vienam Lietuvos plaukikui nepavyko to padaryti, o arčiausiai medalio buvo Danas Rapšys, kuris užėmė 5 vietą.
Savo kovas visą dieną trečiadienį Marselyje rengs ICLA 6 klasėje buriuotoja Viktorija Andrulytė ir jau 17–20 etapuose iQFoil burlenčių klasėje kovojantis Rytis Jasiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.