Kai olimpiadoje paveda kūnas: už nugarų likusiam G. Bieliauskui kojos pasakė „ne“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. rugpjūčio 1 d. 13:51
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
Giedrius Bieliauskas startavo greitai ir užtikrintai, kurį laiką net buvo pirmas, po 500 metrų buvo trečias, tačiau tada ėmė atsilikti, kol galiausiai jį ir lyderį 2023 metų pasaulio vicečempioną Simoną van Dorpą ėmė skirti dešimtys metrų.
Daugiau nuotraukų (23)
„Kojos atsisakė ir viskas“, – apie Verėje prie Marno esančiame kanale užklupusią problemą prakalbo 27-erių sportininkas.
Vienvietės irkluotojas pirmajame pusfinalyje buvo paskutinis – šeštas. Distanciją jis įveikė per 7 min. 09,29 sek. S.van Dorpas – 6 min. 42.39 sek.
Jo laikas buvo prasčiausias ir bendroje įskaitoje.
„Plaukimas buvo labai greitas. Oras buvo greitas. Taktika buvo laikytis su visais nuo starto. Jeigu būčiau startavęs kiek lėčiau, būčiau nuo kairėje pusėje buvusio olando sulaukęs bangos. Tiesiog bandžiau laikytis, kiek įmanoma, bet...“, – kalbėjo G.Bieliauskas.
Sportininkas iškart primena ketvirtfinalį, po kurio atvirai sakė, kad irkluoti buvo be galo sunku.
„Man neužteko jėgų atsistatyti po ketvirtfinalio, kuris pareikalavo daug jėgų. Tiesiog nebegalėjau daugiau pakelti. Kojos atsisakė ir viskas. Norėjau pasistengti labiau, bet šiandieną negalėjau, – sakė jis. – Galvoje buvo ramybė – tiesiog kojos pasakė „ne“. Bandžiau porą yrių pastiprinti, bet man nepavyko fiziškai. Galvoje jokio chaoso nebuvo, buvo viskas gerai.“
Lietuvis šeštadienį dalyvaus B finale, kur irkluotojai išsidalins 7–12 vietas. G.Bieliausko B finalas vyks šeštadienį 11 val. 42 min. Iki jo G.Bieliauskas su treneriais ruošiasi pakeisti savo rutiną. Įprastai po rytinių varžybų jis vakare vėl grįžta į kanalą treniruotei.
„Bandysiu neirkluoti, paeksperimentuosime su atsistatymu. Kalbėjome apie atsistatymą, kad man per mažai laiko buvo. Mano organizmas toks, kad neužtenka vienos dienos atsistatymui. Kiekvieno žmogaus organizmas skirtingas ir man reikia daugiau poilsio. Neturėjome tokios galimybės, bet darėme viską, ką galėjome“, – nusivylimo neslėpė sportininkas.
Ketvirtadienį vienviečių valčių varžybose dalyvavo ir lietuvė Viktorija Senkutė. Ji distanciją įveikė per 7 min. 19,15 sek. ir pateko į A finalą, kuris vyks šeštadienį. Finalas vyks 11 val. 42 min.
Penktadienį laukia A ir B dviviečių finalai.
V.Senkutės A finalas šeštadienį vyks 11 val. 18 min.
G.Bieliausko B finalas vyks šeštadienį 11 val. 42 min.
Broliai Stankūnai penktadienį startuos 12 val. 30 min.
K.Kralikaitė ir I.Adomavičiūtė penktadienį A finale varžysis 12:42

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.