Galingai į finalą – po jautrios mamos žinutės V. Senkutei: „Tėtis tave stebi iš dangaus“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. rugpjūčio 1 d. 13:17
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
Papildyta
„Palengvėjimas. Tikrosios olimpinės žaidynės dar tik prasidės“, – ištarė irkluotoja Viktorija Senkutė, Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dar kartą suspindėjusi puikiu rezultatu ir užtikrintai patekusi į vienviečių valčių A finalą.
Daugiau nuotraukų (29)
Dabar ji atranką, ketvirtfinalį ir pusfinalį vadina parengiamaisiais plaukimais.
„Dabar jau bus tikra kova. Ateisiu ir darysiu tą patį, ką kiekvieną dieną. Atiduosiu visą save ir tikėsiuosi geriausio“, – pridūrė ji.
Verėje prie Marno tuo metu kaitino 27 laipsnių karštis, drėgmė siekė 68 procentus.
V.Senkutė antrajame irklavime distanciją įveikė per 7 min. 19,15 sek. Čia ji buvo antra, nusileidusi tik 37 metų Naujosios Zelandijos irklavimo žvaigždei Emmai Twigg, kuri Tokijo olimpiadoje prieš trejus metus iškovojo auksą, o pernai pasaulio čempionate – sidabrą.
„Negalvoju apie laiką. Oro sąlygos labai keičiasi. Vieną dieną pavėjui, kitą – prieš vėją, tada nurimsta. Negalima lyginti laikų. Paskutiniame starte visi būsime prie linijos ir būsime lygūs. Šiandieną, palyginus su praėjusiomis dienomis, oro sąlygos buvo lengvesnės, nes pūtė pavėjui. Gavosi gana greitas laikas. O anksčiau buvo štilius ir reikėjo sunkiau dirbti“, – sakė ji.
Sportininkė atvirai prakalbo ir apie trečiadienį gautą mamos žinutę, kuri įkvėpė tuo metu, kai labiausiai reikėjo.
„Su mama vakar susirašėme ir ji sako: „Tėtis tave stebi iš dangaus ir siunčia sėkmės“. Tai buvo viena minčių, kuri leido viduryje distancijos pridėti daugiau jėgų ir iš kur atsirado stiprybės“, – atviravo V.Senkutė.
V.Senkutė apie savo lūkesčius kalba ramiai ir aiškiai bando valdyti emocijas, tačiau iki finalo ji atžygiavo išties užtikrintai.
Ketvirtfinalyje ji distanciją įveikė per 7 min. 33,35 sek. Tai buvo 6-as rezultatas ketvirtfinalyje ir pirmas jos irklavime. Atrankoje ji distanciją įveikė per 7 min. 30,01 sek. ir buvo absoliuti lyderė. Pusfinalyje V.Senkutės laikas – antras tarp visų dalyvių.
Bet pati sportininkė laiko ranką ant lūkesčių mygtuko.
„Nereikia pūsti burbulo po kiekvieno starto. Laikai nėra svarbu. Čia gali nutikti bet kas – kiekvieną dieną žiūriu ir stebiuosi, nes lyderiai neišeina į finalus, autsaideriai laimi aukso medalius. Tai – neįtikėtina, todėl kiekvieną dieną reikia imti iš naujo“, – paaiškino ji.
Sunku patikėti, bet dar 2021 metais V.Senkutei Lietuvos irklavimo federacija (LIF) pasakė, kad jos jau neberems. Sportininkė jau buvo pradėjusi dalyvauti ir dviračių sporto varžybose, netgi varžėsi Europos dviračių plento čempionate. Tačiau po pokyčių LIF valdžioje irkluotoja sugrįžo į valtį.
Sugrįžimo vaisiai – akivaizdūs.
„Reikia nepasiduoti, daryti tai, kas patinka. Gali būti, kad reikės kartais atsitraukti, bet reikia daryti tai, kas džiugina. Jeigu tau tai teikia laimę, tiesiog nesustoji. Yra daug priežasčių, kodėl darome tai, ką darome“, – svarstė ji.
Vienviečių valčių irklavimo A finalas vyks šeštadienį. 
Ketvirtadienį vienviečių valčių irklavimo pusfinalyje varžėsi ir Giedrius Bieliauskas, tačiau jam patekti į A finalą nepavyko. Šeštadienį jis varžysis dėl 7–12 vietų.
Lietuvos irkluotojai A finale turi ir penktadienį kovosiančią dvivietę – dėl medalių varžysis Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė.
B finale penktadienį pasirodys broliai Stankūnai.
V.Senkutės A finalas šeštadienį vyks 11 val. 18 min.
G.Bieliausko B finalas vyks šeštadienį 11 val. 42 min.
Broliai Stankūnai penktadienį startuos 12 val. 30 min.
K.Kralikaitė ir I.Adomavičiūtė penktadienį A finale varžysis 12:42

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.