Varžovų „palikti“ broliai Stankūnai atviravo, kodėl nepateko į A finalą: sutrukdė ir vėjas Specialiai lrytas.lt, Paryžius (3)

2024 m. liepos 31 d. 14:18
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
„Taip ir tikėjomės, kad bus taip nuo pradžių ir niekas nepalaukė mūsų. Mūsų taktika buvo bandyti iššokti į priekį, bet varžovai šįkart buvo stipresni“, – atviravo Domantas Stankūnas. Šiuos žodžius jis ištarė, kai kartu su broliu Dovydu Stankūnu nepateko į pavienių dviviečių klasės A finalą.
Daugiau nuotraukų (17)
Domantas ir Dovydas Stankūnai trečiadienį A pusfinalyje pirmajame plaukime distanciją įveikė per 6 min. 43,60 sek. ir buvo penkti iš 6 komandų. Jiems pavyko aplenkt tik amerikiečius ( 6 min. 46,11 sek.). Į A finalą pateko 3 komandos.
Broliai šįkart svarstė, kad koją pakišti galėjo ir oro sąlygos – Verėje prie Marno trečiadienį buvo ne tik tvanku.
„Daug lemia ir oro sąlygos. Šiandieną buvo sunkios, prieš vėją. Tai patogiau fiziškai stipresniems atletams. Mes esame lengvesni, lieknesni, todėl mums žymiai lengviau irkluoti pavėjui. Jeigu būtų pavėjui, rezultatas tikrai būtų geresnis, bet šįkart padarėme tai, ką galime geriausio“, – kalbėjo Dovydas Stankūnas.
Paryžiaus olimpinėse žaidynėse debiutavę broliai savo kelionės dar nebaigė – B finale varžysis dėl 7-osios vietos.
„Tikrai nenusivylę. Tęsiame darbą. Pažiūrėsime, kokią vietą užimsime ir tada apibendrinsime“, – teigė Domantas Stankūnas.
Atrankoje broliai Stankūnai 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 44,59 sek. Tada jie sakė, kad finiše dar spėjo ir pasitaupyti jėgų. Šįkart jų nepakako.
„Dabar jau nebuvo, kur taupytis. Kai po kilometro mus paliko, reikėjo susitvarkyti galvoje. Tada prasideda tokios mintys: „Ką jau čia, paliko mus, tai galime atleist.“ Bet planas buvo varyti iki galo“, – paaiškino Dovydas.
Jam antrino brolis: „Norėjosi pamatyti, kiek trūksta mums iki to finalo, kur reikia dirbti ateityje ir kuriose vietose mokytis iš klaidų.“
Trečiadienį irklavimo varžybose pavienių dviviečių klasėje dalyvavoir Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Sportininkės pateko į A finalą.
A ir B finalai vyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.