Ekspertė apžvelgė R. Leleivytės varžoves olimpinėse žaidynėse: niekas nenori lengvų lenktynių

2024 m. liepos 31 d. 09:25
Sekmadienį, rugpjūčio 4 d., 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks moterų masinio starto plento lenktynės, kuriose varžysis ir Lietuvos atstovė Rasa Leleivytė. Prognozuojama, kad šiemet konkurencija jose bus itin arši. „Eurosport“ ekspertė, buvusi profesionali olandų dviratininkė Jip van den Bos teigia, kad lenktynių dalyvės nusiteikusios kaip reikiant pakovoti.
Daugiau nuotraukų (1)
„Mano favoritė nugalėti – belgė Lotte Kopecky, nes nė viena šalis nenori lengvų lenktynių. Jos žino, kad jei bus lengva, laimės kas nors kitas, todėl visos sieks sunkių lenktynių. Tai ne tik Kopecky, bet ir italės, lenkės, prancūzės, vokietės, amerikietės. Jos visos nori sudėtingų lenktynių“, – aiškino J. van den Bos.
Būtent todėl olimpinį auksą ji prognozuoja belgei: „Kai lenktynės bus sunkios, Kopecky bus favoritė, nes ji gali nušluoti visą pelotoną. Ji puikiai pasiruošusi tokioms lenktynėms.“
Tarp kitų lyderių komentatorė išskyrė olandžių komandą. Nyderlandams lenktynėse atstovaus dviratininkės Marianne Vos, Lorena Wiebes, Demi Vollering ir Ellen van Dijk.
Ekspertė taip pat pabrėžė komandos svarbą plento lenktynėse: „Jei neturi komandos draugių, tai yra siaubinga. Olimpinėse žaidynėse tai tarsi visai kitas sportas. Toms, kurios savo komandoje turi keturis, tris ar net dvi nares, yra daug lengviau. Dviračių sportas nėra individualus sportas, tai komandinis sportas.“
„Nesuprantu, kodėl olimpinėse žaidynėse nėra komandų. Tai nėra normalu mūsų sporte“, – stebėjosi ji.
Rasa Leleivytė 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse užėmė 35 vietą. Kartu su varžovėmis lietuvė masinio starto plento lenktynėse Paryžiuje startuos sekmadienį, 15.00 val., nuo Jėnos tilto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.