Tinklininkės pralaimėjo ne tik brazilėms, bet ir karščiui: su tokiu žaidimu nelaimėtume prieš nieką Specialiai lrytas.lt, Paryžius (5)

2024 m. liepos 30 d. 18:28
Specialiai lrytas.lt Paryžius (Prancūzija)
Antroji kova, kepinanti saulė, pilnutėlės tribūnos ir... Dar vienas pralaimėjimas. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse besivaržančios Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė savo kraityje vis dar lieka be pergalių.
Daugiau nuotraukų (39)
Antradienį lietuvės kovėsi su Brazilijos tinklininkėmis. Carol Salgado ir Barbara Seixas. Gaila, bet mačas baigėsi dar vienu pralaimėjimu – 13:21, 14:21.
„Jos davė paprastus padavimus, mums tik reikėjo išnaudoti tai. Tiesiog pačios save turime kaltinti, sunku suprasti“, – po kovos be užuolankų kalbėjo M.Paulikienė.
Brazilės olimpinį turnyrą pradėjo užtikrinta pergale – 21:12, 21:19 pranoko japones kiko Hesegawa ir Miki Ishii.
Tinklininkėms Paryžiuje teko kautis ne tik su pajėgiomis brazilėmis, bet ir su milžinišku karščiu – varžybų akimirką jis siekė 35 laipsnius, o jutiminė oro temperatūra prie pat Eifelio bokšto esančioje arenoje buvo užkilusi net iki 38 laipsnių karščio.
Akistatos pertraukų metu merginos stengėsi save atgaivinti ne tik gerdamos vandenį, bet ir ledų kompresu vėsindamos galvas.
„Visiškai nesusitvarkiau fiziškai, nebuvo jokio šuolio, klaidos... Labai prastas žaidimas, visiškai nesusitvarkiau su karščiu. Kartoju visiems tą patį – abeim komandoms yra tos pačios sąlygos, abi komandos kovoja su tuo, šį kartą visiškai su tuo nesusitvarkiau.
Kai žaidi „ant tokio karščio“ – darai daug klaidų, tada išsijungia smegenys, tiesiog būni aikštelėje“, – apie asmenines problemas pasakojo 24-erių A.Raupelytė.
Apie pralaimėtą kovą ne tik su brazilėmis, bet ir su karščiu kalbėjo ir M.Paulikienė.
„Klaidelių daug, bet kažkaip visada pavyksta ištempti ant to karščio, o dabar kažkaip nežinau... Kiekvienas taškas yra svarbus, nes lentelėje bet kaip gali susimaišyti komandos.
Jau turėjome situaciją Vienoje, kai į kitą etapą išėjome iš ketvirtos vietos, bet turėjome išeiti antros, pritrūko vieno taško. Šiandien labai buvo blogai su gynyba.
Buvau pasiruošusi, užsivedusi. Ir save bandžiau užvesti, ir Ainę, bet tas karštis...“, – pridūrė ji.
Paryžiaus olimpinėse žaidynėse tinklininkės debiutavo sekmadienį. Tąsyk jos 19:21, 17:21 nusileido olandėms Katjai Stam bei Raisai Schoon.
Po sekmadienio mačo sportininkės liejo apmaudą, kad varžovėms pridalino per daug lengvų taškų. Šį kartą olimpietės liko dar labiau nusivylusios savo žaidimu.
„Su tokiu žaidimu nelaimėtume prieš jokią komandą. Nors ir prieš japones šiame sezone laimėjome šešis kartus, tokio žaidimo neužtektų. Privalome susitvarkyti su savimi“, – pasakojo 29-erių M.Paulikienė.
Grupių etapą merginos užbaigs penktadienį – jų lauks akistata su japonių pora Akiko Hesegawa ir Miki Ishii. Jos olimpines žaidynes taip pat pradėjo pralaimėjimu.
Portalo lrytas.lt paklaustos, ar per artimiausias dienas prie merginų darbotvarkės gali atsirasti papildomas punktas „psichologiškai išsivalyti galvas“, sportininkės pritarė šiai minčiai.
„Čia viena iš problemų taip pat yra. Atrodė, kad buvau pasiruošusi, ėjau su gera energija, užsivedimu, gal ir perdegi iš to noro“, – kalbėjo M.Paulikienė.
Ją dviem žodžiais pertraukė A.Raupelytė: „Mane palaužė...“.
Po dviejų pralaimėjimais pasibaigusių mačų M.Paulikienė taip pat pasidalino viešu pažadu.
„Pažadu iš savo pusės, kad sugrįšiu į savo žaidimą, nes kol kas jo neatrandu, bet esu pasiruošusi“, – užbaigė ji.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyksta liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis, o jų eigą ir karščiausius sportininkų komentarus galite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.