Jojikė J. Vanagaitė-Samuilė dar prieš startą sužinojo žirgo nuotaiką ir rezultatu nenusivylė: „Reikia būti realistu“

2024 m. liepos 30 d. 18:53
Lrytas.lt
Antradienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse startavo dailiojo jojimo varžybos, kurių grupių kovose šiandien varžėsi Justina Vanagaitė – Samuilė. Ji tapo pirmąja nepriklausomos Lietuvos istorijoje raitele olimpinėse žaidynėse.
Daugiau nuotraukų (8)
J.Vanagaitė-Samuilė su žirgu Nababu dailiajame jojime pateko į A grupę ir už 33 atliktus techninius elementus gavo 69.208 proc. įvertinimą. Tai nebuvo itin galingas rezultatas, kuris leistų mūsiškei prasimušti į finalą. Savo A grupėje ji užėmė 6-ąją vietą.
Dailiajame jojime dalyvauja 60 raitelių, suskirstytų į 6 grupes po 10 jojikių. Po 2 geriausias iškart pateks į finalą, o dar 6 atstovės kelialapius gaus pagal geriausius rezultatus.
Antradienį startavo 3 grupės, dar trys grupės varžysis trečiadienį.
„Galiu pasakyti, kad iki šiol nepamenu savo pasirodymo. Aš jojau, nieko nepamenu, tai nežinau, nei kaip sekėsi, nei ką. Rezultatą mačiau, tai mano toks stabilus rezultatas. Rekordo kažkokio nepamušiau, bet reikia nepamiršti, kad tai yra olimpinės žaidynės, jaudulys daro savo. Atsimenu, kad sau sakiau – Juste, dirbk. Žinoma, buvo pasimetimo“, – pasakojo savo potyrius Lietuvos jojikė.
J.Vanagaitė-Samuilė patikino, kad jos žirgas, turintis pravarde „kebabėlis“, buvo gerai nusiteikęs.
„Šiandien viskas gerai. Ir klausėsi jis puikiausiai, ir geros nuotaikos buvo. Kadangi į čia vykome keturias paras, tai daug laiko nejojau. Tai pirmą dieną po kelionės žirgas net buvo ties riba mesti mane nuo savęs. O jau vakar itin noriai dirbo.
Šiandien atsisėdau ir leidau jam galvą ištiesti su laisvais pavadžiais. Žinau, jei jis išsitempia, tai vadinasi viskas bus gerai. Tai jis išsitempė ir trenerei sakiau, kad viskas bus gerai, nuotaika jo gera, žirgas neužsivedęs, yra valdomas“, – kalbėjo J.Vanagaitė-Samuilė.
Lietuvos startų metų oro temperatūra Paryžiuje buvo 33 laipsniai karščio.
„Dabar jaučiu, kad karšta. Mums davė tokią pirštinę su ledo gabalu, tai įsidėjau į švarką, kad truputį atvėsintų. Tai kai pirštinę mečiau, ledo nebebuvo. Greitai ištirpo. Arklį taip pat atvėsinom prieš pat startą su šaltu vandeniu. Tai jojant negaliu sakyti, kad kažkaip jaučiau, jog itin karšta.
Vis tiek tas vėjelis buvo. Kai dirbi, tai iš esmės jokio skirtumo kokios sąlygos.
Karšta ar šalta, tu viską pamiršti, nieko nejauti ir dirbi savo darbą“, – tikino sportininkė.
– Ar užteks turimo rezultato finalui?, – buvo paklausta J.Vanagaitė-Samuilė.
– Tikrai ne. Tą jau sakiau ir žinau. Žinau kur esu, žinau, kaip startuoju ir kokią vietą galiu užimti. Žiūriu realistiškai į viską.
– Debiutas yra. Esate patenkinta vieta?
– Jėzau tu mano, man dar daug iki tų 50 metų. Daug dar tų olimpinių žaidynių bus, lėksiu ir lėksiu su žirgu. Jis galės iki 15–16 metų startuoti.
Justina VanagaitėžirgasJojimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.