Lietuva nepamatė, o Rusija garsiai juokiasi – R. Meilutytė olimpiadoje pristatyta kaip neutrali sportininkė (5)

2024 m. liepos 29 d. 02:02
Lrytas.lt
Olimpiados transliuotojas Lietuvai TV3 kanalas sekmadienį kukliai teisinosi, kad dėl užklupusios Vilnių audros negalėjo parodyti Lietuvos plaukimo atstovų startų Paryžiaus žaidynių pusfinaliuose. Tačiau tai, ko jie neparodė, turėtų sukelti nemenką audrą tiek tarp sporto gerbėjų, tiek ir valdininkų su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda priešakyje.
Daugiau nuotraukų (4)
Olimpinė čempionė ir rekordininkė Rūta Meilutytė savo pusfinalio 100 metrų plaukimo krūtine pristatyme Paryžiuje buvo įvardinta ne kaip Lietuvos sportininkė, o kaip neutrali atletė – rusė arba baltarusė.
Prieš vykusį 100 metrų krūtine pusfinalį buvo eilinis plaukikų pristatymas. Išeinant į baseino zoną, ekranuose buvo rodoma šalies vėliava ir skelbiama sportininkės pavardė.
Kai pasirodė Lietuvos plaukikė R.Meilutytė, už jos nugarų LED televizorių ekranai „apšvietė“ ne mūsų šalies vėliavą, o ženklą „Individual Neutral Athlete“.
Šis ženklas reiškia neutralų Rusijos arba Baltarusijos sportininką, kuriam Tarptautinis olimpinis komitetas leido startuoti Paryžiaus žaidynėse.
Mūsiškė į šį akibrokštą nesureagavo, nes nematė ženklo.
R.Meilutytės pasirodymą ir startą iš tribūnos stebėjo ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, kuris mojavo trispalve.
Reikėtų pasakyti, kad ir kitiems šio plaukimo atletams ne itin pavyko – argentinietė už savęs „matė“ Kinijos vėliavą, o olandė – jokios.
Tarp su R.Meilutytę plaukusiomis pusfinalio dalyvėmis nebuvo nė vienos rusų ar baltarusių atstovės, viena buvo pirmame pusfinalio plaukime.
Tačiau Rusijos žiniasklaida jau garsiai juokiasi, skelbdama, jog lietuvė tapo neutralia sportininke. TV3 televizija sekmadienio vakarą aiškino, kodėl ji neparodė plaukikų startų. Vietoj kokybiškos transliacijos buvo pateiktas vieno iš TV3 komandiruoto darbuotojo mobiliu telefonu filmuojamas vaizdas.
„TV3 žiniasklaidos grupė atsiprašo visų Lietuvos žiūrovų dėl to, kad sekmadienio vakarą nepavyko parodyti Lietuvos plaukikų pasirodymų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.
Dėl šalyje šiuo metu kilusios audros Lietuva negalėjo priimti tarptautinio transliacijos signalo, – rašoma pranešime. – Olimpiados transliacijoms naudojami iš palydovo priimami signalai.
 
Užėjus labai dideliam debesuotumui bei smarkiai liūčiai, palydoviniai signalai „užgęsta“ – signalų neįmanoma priimti. Užslinkus audros debesims, apie 19:20 val. signalai pradėjo trūkinėti, o nuo 20.50 val. visiškai dingo.
Supratę, kad greičiausiai nebeturėsime plaukimo signalo, keitėme programą, ir laukėme, kada signalai atsistatys. Deja, jie vis dar neveikia. Dar kartą atsiprašome už šiuos techninius nesklandumus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.