Įspūdingas prancūzo olimpinis koncertas atskriejo ir iki D. Rapšio: „Sėdim – kas čia bus?“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. liepos 29 d. 12:02
Specialiai lrytas.lt Paryžius (Prancūzija)
Pilnutėlės specialiai olimpinių žaidynių plaukimui pritaikytos „La Defence“ arenos tribūnos sekmadienį virpėjo, o sirgalių sukeltas triukšmas galbūt pagerino ir visų laikų šioje arenoje išskleisto garso rekordą. Ir taip nutiko jau pirmoje vakarinės plaukimų programos rungtyje.
Daugiau nuotraukų (14)
Daugiau nei 17 tūkst. išprotėjusių sirgalių pakilo iš savo vietų, o juos tai privertė padaryti pagrindiniu vakaro kaltininku tapęs 22-ejų prancūzas Leonas Marchandas. Vietos pasididžiavimas arenoje užkūrė tokį vakarėlį, apie kurį kalbos sklido net ir vykstant kitiems vakaro plaukimams.
Taip jau sutapo, kad pirmoji sekmadienio olimpinio plaukimo vakarinės programos plaukimo rungtis organizatorių sprendimu tapo 400 m plaukimo kompleksiniu stiliumi finalas.
Pranešėjas prieš varžybas atskirtai pristatė kiekvieną finale besivaržiusį plaukiką, o triukšmo lygis ėmė kilti su lyg kiekvienu olimpiečiu.
Emocijų bomba sprogo pristačius paskutinįjį, ketvirtajame takelyje, starto link žygiavusį K.Marchandą. Į finalą su geriausiu atrankos rezultatu patekusį prancūzą į baseiną tiesiog „nuplukdė“ Prancūzijos vėliavomis pasidabinę ir palaikymo žodžius rėkusi minia.
Dar didesnis vakarėlis užsikūrė prancūzui įšokus į olimpinį baseiną, pranašumą jis kūrėsi su lyg kiekvienu metru, kartu su didėjančiu skirtumu kilo ir taip įspūdingą lygį pasiekęs „La Defence“ arenos triukšmas.
Trečiajame plaukimo ruože (plaukimo krūtine stiliumi) plaukikas ėmė koncertuoti kartu su publika – į kiekvieną prancūzo grybšnį sirgaliai rėkė atsakydami fraze: „Ole!“. Ši sintezė dar labiau padidino L.Marchando atotrūkį nuo varžovų, o įspūdingas greitis prilygo pasaulio rekordo grafikui.
Planetos rekordo medžioklė tęsėsi iki pat finišo, tiesa, šįkart pranašesnis buvo pačiam prancūzui priklausantis geriausias rezultatas planetoje. Sekmadienį Prancūzijos plaukimo perlui teko „tenkintis tik“ nauju olimpiniu rekordu – 4 min. 2,95 sek.
Šis rezultatas vos nepakėlė laikinai plaukikų namais tapusios „La Defance“ arenos stogo, o vos praėjus apie dešimčiai minučių po šio rokenrolo į baseiną turėjo šokti ir geriausias Lietuvos plaukikas Danas Rapšys – jis varžėsi 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi pusfinalyje.
Jame panevėžietis iškovojo bilietą į pirmadienį vyksiantį finalą, o po plaukimo jis pasidalino įspūdžiais ne tik apie savo, bet ir jam didžiulį įspūdį palikusio L.Marchando pasirodymą.
„Žiūrėjome kaip L.Marchandas plaukė. Nesupratau – po pirmos tarpinės stotelės – virš rekordo 0,6 sek., o po etapo su plaukimu krūtine – 2 sekundės. Nieko nesupratome, visi tokie sėdim – kas čia bus? Na, pabaigoje jau neužteko, bet drebėjo tribūnos tai gerai“, – kalbėjo D.Rapšys.
Jau po pirmojo savo olimpinio plaukimo šiltai apie „La Defence“ arenos tribūnas atsiliepęs plaukikas iš Lietuvos nulenkė galvą prieš atmosferą ir po sekmadienį įvykusio pusfinalio plaukimo.
„Pats, kai atėjau į pusfinalį, gerai viską apsižiūrėjau, kad pamatyčiau, nes tos tribūnos atrodo galingai“, – pridūrė panevėžietis.
Paryžiaus olimpinėse žaidynėse trečiąją savo olimpiadą pasitikusi Rūta Meilutytė taip pat liko sužavėta „La Defence“ arena.
„Įspūdingai. Kai mes atėjome (per treniruotę), kai buvo tuščia, priminė Budapešto areną. Tačiau kai prisipildė žmonėmis, tas jausmas…Nesu turbūt buvusi, galbūt Londonas prilygsta. Labai artimai viską padarė. Man tai patinka – yra jaukumas, žmonės čia pat. Jie labai gražiai padarė“, – į lrytas.lt užduotą klausimą apie įspūdžius atsakė plaukikė.
Plačiau apie įspūdingos renovacijos atnaujintą „Le Defance“ areną galite skaityti čia.
Primename, kad 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalas, kuriame varžysis D.Rapšys, vyks pirmadienį, 21 val. 40 min. Lietuvos laiku.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyksta liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis, o jų eigą ir karščiausius sportininkų komentarus galite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.