Rūta Meilutytė ir vėl olimpinėje distancijoje – ne pirma, tačiau prasimušė į pusfinalį (1)

2024 m. liepos 28 d. 12:50
Lrytas.lt
Praleidusi Tokijo žaidynes, į Paryžiaus olimpinius vandenis sugrįžo jauniausia visų laikų Lietuvos olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, auksą 100 m krūtine distancijoje iškovojusi dar 2012 m. Londone. Paryžiaus žaidynėse 27-erių R.Meilutytė ir vėl šturmuoja olimpinę viršūnę. Mūsiškė sekmadienį 100 metrų kvalifikacijoje Rūta pasirodė ketvirtame plaukime ir sugebėjo prasimušti į pusfinalį. Taip pat sėkmingai kvalifikacijoje startavo ir Kotryna Teterevkova.
Daugiau nuotraukų (28)
Mūsiškė auksinė žuvelė plaukė ketvirtuoju takeliu ir sėkmingai startavo ir pradžioje buvo pirma, tačiau antroje dalyje užleido poziciją ir užėmė trečiąją vietą.
Jos rezultatas 1 min. 06.34 sek. Į priekį ji praleido Pietų Afrikos Respublikos atstovę Tatjana Smith – 1 min. 05 sek. ir japonę Satomi Suzuki – 1 min. 06.04 sek.
Galiausiai visoms sportininkėms startavus paaiškėjo, kad galutinėje įskaitoje Rūta buvo dešimta ir sekmadienio vakarą 22 val. startuos pusfinalyje.
Tai jau trečiosios karjeroje R.Meilutytės karjeroje olimpinės žaidynės – 2016 m. Rio de Žaneire kaunietė šioje distancijoje buvo septinta.
Tačiau vėliau R. Meilutytė karjeroje padarė net penkerių metų pertrauką, po kurio sėkmingai grįžo į tarptautines varžybas ir jose skina titulus.
Praėjusiais metais ji tapo 100 m krūtine rungties pasaulio čempione, o šiemet iškovojo auksą neolimpinėje 50 m distancijoje.
Tačiau, anot sportininkės, didžiausias jos pasiekimas šiame gyvenimo etape – vidinė ramybė.
„Mano didžiausias pasiekimas yra jaustis ramiai ir be titulų bei pergalių. Tai yra susikaupimo reikalaujantis darbas. Savo koncentraciją ir dėmesį ugdau labai įvairiais būdais – nuo meditacijų ir terapijos iki emocijų paleidimo. Tam skiriu daug dėmesio“, – prisipažino plaukikė, vadinama viena Paryžiaus žaidynių favoričių.
Antrose karjeroje olimpinėse žaidynėse startavo Kotryna Teterevkova, prieš trejus metus 100 m krūtine rungtyje finišavusi keturiolikta.
Ji penktame kvalifikaciniame plaukime užėmė šeštąją vietą, bet jos rezultato  - 1 min. 06.76 sek. užteko, kad galutinėje įskaitoje užimtų 15-ąją vietą. Iš viso į pusfinalį prasimušė 16 plaukikių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.