Po sėkmingo olimpinio debiuto – ir į dopingo kontrolierių kambarėlį: atsitiktinai pasirinko vieną iš brolių Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. liepos 28 d. 17:18
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
Dovydas ir Domantas Stankūnai su pačiu startu nuo pečių nusiėmė prieš Paryžiaus olimpines žaidynes slėgusią įtampą. Pavienės dvivietės valties irkluotojai netgi spėjo pasitaupyti jėgų ir gana lengvai pasiekė pusfinalį.
Daugiau nuotraukų (3)
„Galiu pasakyti, kad prieš startą įtampa – didžiulė, bet startuoji ir viskas nurimsta, stoja į savo vėžes“, – šyptelėjo Dovydas Stankūnas.
„Keista, kai iš vakaro jauti jaudulį. Kūnas pasiruošęs, bet jauti, kad kažkas ne taip“, – antrino jam brolis Domantas Stankūnas.
2000 m distanciją jie įveikė per 6 min. 44,59 sek. Savo atrankos irklavime lietuviai buvo treti. Būtent trys įgulos iškart ir pateko į pusfinalį.
Po 5000 m jie dar buvo antri, tačiau vėliau užleido vietą rumunams.
„Dirbome iki pabaigos. Tik pačiuose paskutiniuose metruose buvo progos pasitaupyti. Tai iš naudojome. Iki galo nespaudėme, bet padirbėti reikėjo. Džiaugiamės, kad pavyko įvykdyti savo planą“, – kalbėjo D.Stankūnas.
Broliai sekmadienį tribūnose varžybas stebint ir prezidentu Gitanui Nausėdai su pirmąja ponia Diana Nausėdiene, ir Lenkijos prezidentui Andrzejui Dudai užbaigė Lietuvos pasirodymų dieną.
Į kitą etapą sekmadienį pateko ir pavienė dvivietė Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Medalių viltimi laikytos Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė, deja, turėjo susitaikyti su skaudžiu likimu – sportininkės paguodos plaukime iškrito ir liko paskutinės.
Dabar broliai Stankūnai ruošis antradienio pusfinaliui, tačiau prie sporto jie sugrįžta ir tą pačią dieną.
„Kokias 40 minučių dar minsime treniruoklį, tada brolį tikrins dopingo kontrolieriai. Vakare grįšime į kanalą lengvai treniruotei“, – sakė Domantas.
Lrytas.lt portalas primena, kad patikrinimai dėl dopingo per oficialias varžybas – natūralus procesas. Sportininkai atrenkami atsitiktinai ir pagal medalius. Paryžiaus olimpinės žaidynės netgi išsiskiria pagal atliekamų testų kiekį.
Tiesa, daugiausia dėmesio skiriama plaukimui ir ypač Kinijos rinktinei, kuri prieš olimpines žaidynes buvo patekusi į dopingo skandalą – dalies garsių plaukikų mėginiuose buvo rasta draudžiamų preparatų, tačiau kinai pareiškė, kad jie į sportininkų organizmą pateko dėl užterštumo virtuvėje.
Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) tokio paaiškinimo pakako, tačiau dalis federacijų, o ypač JAV olimpinis komitetas bei plaukimo federacija, ėmė piktintis, kad tokie sprendimai – labai keisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.