Lietuvos irkluotojos patyrė fiasko – paguodos plaukime liko be nieko ir važiuoja namo

2024 m. liepos 28 d. 11:20
Lrytas.lt
Po nevykusio pirmojo starto Paryžiaus olimpinėse žaidynėse Lietuvos irkluotojos Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė sekmadienį siekė reabilituotis paguodos plaukime. Su dar trijų porinių dviviečių valčių ekipažais kovojusios lietuvės turėjo žūtbūt būti tarp pirmųjų trijų finišą kirtusių komandų. Kitu atveju lietuvės turėjo baigti pasirodymą olimpiadoje kaip tryliktoji ekipa – į kitą etapą kvietimus turėjo gauti 12 valčių. Ir tai mūsiškėms nepavyko išplėšti kelialapio į pusfinalį – lietuvės liko ketvirtosios ir traukiasi iš varžybų.
Daugiau nuotraukų (6)
Porinės dvivietės ekipažas D.Rimkutė ir D.Karalienė Vere prie Marnos esančiame nacionaliniame olimpiniame irklavimo ir buriavimo sporto centre neplanuotai turėjo apsilankyti po kvalifikacinio plaukimo šeštadienį ir siekė iškovoti vieną iš trijų likusių bilietų į pusfinalį paguodos varžybose.
Europos vicečempionės šeštadienį savo plaukime tarp 6 valčių užėmė tik ketvirtąją vietą. Šįkart lietuvių varžovėmis buvo Nyderlandų, Norvegijos ir Italijos irkluotojos.
Mūsų sportininkės po pirmųjų 500 metrų laikėsi tik ketvirtoje vietoje. Po 1000 metrų Lietuvos atstovės ir toliau buvo ketvirtosios, tačiau skirtumai tarp komandų valčių buvo menki.
Tačiau po šios žymos mūsiškės pradėjo atsilikti ir kapituliavo – distanciją baigė per 7 min. 15 sek. Pirmosios finišą kirto olandės, antros – norvegės, trečios – italės.
„Olimpinėse žaidynėse startuoja trylika stipriausių pasaulio įgulų. Silpnų čia nėra. Reikia kovoti,“ – po atrankos šeštadienį teigė D.Karalienė.
Porininkei antrino ir D.Rimkutė: „Reikia tiesiog susikaupti. Jaudulio didelio nėra, priešininkės tos pačios, kaip visada. Tik esame išsimušusios iš ritmo, bet dar turime galimybę į jį sugrįžti. Rankų tikrai nenuleidžiame.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.