Inžinerinis šedevras – iš pasaulio muzikos žvaigždžių čia mikrofonus perima ir Lietuvos plaukikai Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. liepos 28 d. 11:42
Specialiai lrytas.lt Paryžius (Prancūzija)
Įprastai šioje vietoje savo namų rungtynes žaidžia „Racing 92“ regbio klubas, čia taip pat savo garsiausius muzikus kūrinius grojo tokios įžymybės kaip „Rolling Stones“, Paulas McCartney, „P!nk“ ar „Imagine Dragons“, o likus vos dviem mėnesiams iki Paryžiaus olimpinių žaidynių čia prancūzus ant kojų kėlė ir garsioji Taylor Swift.
Daugiau nuotraukų (23)
Dabar čia nei vyksta regbio rungtynės, nei gyvai grojama garsiausia pasaulio muzika – šiomis dienomis Paryžiaus priemiestyje, Nantere, įsikūrusi „La Defense“ arena priima geriausius plaukikus, o jame savo rokenrolą groja ir septyni Lietuvos plaukimo rinktinės nariai su Rūta Meilutyte bei Danu Rapšiu priešakyje.
Daugiau nei 30 tūkst. žiūrovų talpinantis 2017 metais atidarytas regbio stadionas, kuris šią vasarą virto olimpiniu baseinu. Sakysite, kad tai pasakos verta istorija, bet Paryžiui tai pavyko paversti realybe.
36 dienas trukę rekonstrukcijos darbai, įspūdinga reformacija ir nuo šeštadienio „La Defence“ arenos raktai priklauso plaukimui.
Neįtikėtina, bet per kiek daugiau nei mėnesį regbio stadionas buvo paverstas laikinais dviejų olimpinių baseinų namais – vienas baseinas yra skirtas treniruotėms, kitas – XXXIII vasaros olimpiadai.
Abu baseinai perpildyti penkių milijonų litrų vandens kiekiu, o nepasikuklinę inžinerijos meistrai akredituotiems viso pasaulio žiniasklaidos atstovams įrengė net 22 metrų aukščio žurnalistams skirtą tribūną. Jai prireikė net 20 km ilgio pastolių. Beprotiška, tiesa?
Dar kelios detalės ir voila! – turime 17 tūkst. žiūrovų talpinantį ir moderniausiomis šviesomis varžybų metu spindintį olimpinio plaukimo „naktinį klubą“.
Penktadienį „Le Defence“ arenoje Lietuvos plaukimo rinktinė surengė treniruotę, o šeštadienį pirmieji oficialiose varžybose „vakarėlio“ atmosferą pajuto plaukikai Andrius Šidlauskas ir Danas Rapšys.
„Toks paskutinis pojūtis buvo, kai matyčiau tokias tribūnas pilnas žmonių, tai buvo turbūt 2016 metais Rio žaidynėse. Ten taip pat buvo didžiulė arena ir buvo pilna žmonių.
Labai geras jausmas, kai ateini į startą, visi žmonės šūkauja, palaiko, tikrai smagu, kad tiek žmonių susirenka“, – po pasirodymo šeštadienio atrankos varžybose kalbėjo A.Šidlauskas.
Įspūdingas sirgalių kiekis mintimis į Brazilijoje vykusias žaidynes nukėlė ir D.Rapšį.
„Labai panašiai buvo ir Rio žaidynėse, smagu, kai tiek žmonių“, – pridūrė jis.
Rio de Žaneiras vykusios olimpinio plaukimo varžybos buvo rengiamos Olimpinėje plaukimo arenoje, kuri talpino kiek mažiau nei 15 tūkst. žiūrovų.
Šeštadienį startavusiose plaukimo varžybose „Le Defence“ arena Prancūzijoje buvo sausakimša dar nuo atrankos varžybų.
Bilietai į žaidynių plaukimo kovas svyruoja nuo 24 iki 980 eurų, vakarinėje medalių sesijoje ši suma būna dar didesnė.
„Kiek girdėjau, kad plaukimas ir krepšinis buvo tos sporto šakos, kuriose buvo iškart iššluoti visi bilietai, kad jau net nebėra likę vietų atsisėsti, labai sunku gauti tuos bilietus, tikrai įdomus faktas“, – stebėjosi A.Šidlauskas.
Pasibaigus plaukimo varžyboms „Le Defence“ arena taip pat priims ir olimpinius vandensvydžio vyrų ir moterų finalus, o vėliau čia bus rengiamos ir paralimpinių žaidynių plaukimo varžybos.
Sekmadienį į šios arenos baseiną šoks jį jau varžybose išbandęs D.Rapšys, o prie jo vėliau prisijungs R.Meilutytė bei Kotryna Teterevkova.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyksta liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis, o jų eigą ir karščiausius sportininkų komentarus galite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.