„Labai atvirauti nenoriu. Bet mėgavausi“: po netikėtai pasibaigusio žygio Paryžiuje – R. Meilutytės žodžiai apie ateitį Specialiai lrytas.lt, Paryžius (7)

2024 m. liepos 28 d. 23:02
Specialiai lrytas.lt Paryžius (Prancūzija)
Rūta Meilutytė šiek tiek susimąstė, kai išgirdo klausimą apie užplūdusius jausmus, paieškojo žodžių ir veikiausiai juos rado, bet nutarė pasilaikyti sau.
Daugiau nuotraukų (14)
„Nežinau, nenoriu labai atvirauti...Man atrodo tai...Viskas gerai“, – tarė po 8 metų pertraukos į olimpines žaidynes sugrįžusi 27-erių plaukikė, kurios dėka Lietuvoje plaukimą pasirinko gausybė vaikų.
Auksinės Lietuvos žuvelės vardą dar būdama 15 metų Londono olimpiadoje pelniusi sportininkė buvo atvira – Paryžiaus žaidynėse įvykdė tai, ką visada sakydavo – mėgavosi plaukimu.
„Dėl to esu labai patenkinta ir laiminga. Mėgavausi plaukimu. Jis nebuvo pats geriausias. Vis tiek skiriasi plaukimai, kai tu gali plaukti galingai ir kai nelabai. Maksimumą išspaudžiau iš to, ką turiu. Maksimaliai pasimėgavau ir buvau tame. Dėl to džiaugiuosi, kad pavyko atsipalaiduoti prieš startą, paleisti kontrolę, – kalbėjo R.Meilutytė. – O plaukimas dabar toks yra ir tiek.“
Tačiau to neužteko, kad nuo Lietuvos olimpinių vilčių pavyktų nupūsti dar vieną susikaupusį debesį – sekmadienį rytą ir užsienio ekspertų medalių prognozių sulaukusios irkluotojos Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė pasirodymą baigė labai netikėtai ir su ašaromis akyse.
Vakare paaiškėjo kita žinia – R.Meilutytė nepateko į savo pagrindinės 100 m krūtine rungties finalą. R.Meilutytė antrajame pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 06,89 sek. ir pranoko vieną varžovę.
Bendroje įskaitoje ji buvo 11-a iš 16 sportininkių.
Ir taip užbaigė savo pasirodymą jau trečiosiose olimpinėse žaidynėse. Paskutinį kartą 2016 metais Rio de Žaneire ji užėmė 7 vietą.
„Rio olimpiadoje buvau gana tokiame miglotame būvyje – daug spaudimo, daug sunkumų. O čia, nežinau. Buvau su komanda, buvo daug buvimo čia ir dabar. Nebuvo jau tokio spaudimo, streso. Čia buvo daugiau savęs stebėjimo, visų žaidynių. Žinoma, praėjo labai daug laiko, bet skirtingai“, – sakė R.Meilutytė.
Dabar ji Paryžiaus žaidynėse planuoja būti iki plaukikų finišų, tačiau dar nėra apsisprendusi: „Jeigu bus fainai, gal pasiliksiu ilgiau.“
R.Meilutytė dabar nori pailsėti ir atvirai sako, kad iškart plaukimo varžybose nedalyvaus. 
„Nežinau. Artimiausiu metu tikrai neplauksiu, bet kaip bus – kas ten žino. Neapsistatau savęs kažkokiomis ribomis. Dabar man pagrindinis dalykas – pailsėti, leisti sau atsipalaiduoti. Viskas – tėkmėje“, – sakė ji.
R.Meilutytės ir kitų Lietuvos plaukikų – Dano Rapšio ir Kotrynos Teterevkovos – startus įspūdingoje “La Defence“ arenoje stebėjo ir Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene. Čia buvo ir daugiau lietuvius palaikiusių žmonių, o štai patys lietuviai per oficialią TV3 kanalo transliaciją R.Meilutytės pasirodymo pamatyti negalėjo – nutrūko transliacija. 
R.Meilutytė jau po finišo girdėjo apie tai, kas įvyko ir perdavė žinutę sirgaliams: „Ačiū, kad palaikote.“
Rytinėje plaukimų programoje vykusiose atrankos varžybose 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių čempionė bendroje atrankos įskaitoje liko dešimta. Tąsyk R.Meilutytė distanciją įveikė per 1 min. 6.34 sek.
100 m plaukimo pusfinalyje dalyvavo ir Kotryna Teterevkova. Ji distanciją įveikė per 1 min. 07,48 sek.
Sportininkė liko paskutinė, o apie pasirodymą kalbėti šįkart nenorėjo.
100 m plaukimas krūtine – nėra pagrindinė K.Teterevkovos rungtis. Ji dar varžysis 200 m krūtine atrankoje. Šios varžybos vyks trečiadienį.
Sekmadienį Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 45,48 sek. ir pateko į finalą.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyksta liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis, o jų eigą ir karščiausius sportininkų komentarus galite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.