Roberto Tvorogalo pasirodymas Paryžiuje nuvylė – su varžybomis atsisveikino po atrankos

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse šeštadienį startavo geriausias Lietuvos gimnastas Robertas Tvorogalas, tačiau kažką rimto taip ir nenuveikė. Mūsiškis galutinėje įskaitoje liko toli nuo lyderių ir nesivaržys daugiakovės finaluose. Tad jo pasirodymai olimpiadoje yra baigti.

Robertas Tvorogalas<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Robertas Tvorogalas<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Robertas Tvorogalas<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Robertas Tvorogalas<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2024, 8:07 PM, atnaujinta Jul 28, 2024, 8:37 AM

Lietuvos sportinės gimnastikos atstovas atrankoje pateko į pirmąją grupę. Pradžioje R.Tvorogalas išbandė pratimus ant lygiagrečių ir gavo 13.166 balo ir tapo suprantama, kad į finalinį rungties aštuntuką jis nepateks.

Jis galutinėje šios rungties įskaitoje liko 55-as iš 65 sportininkų.

Pagrindinėje savo rungtyje – pratimuose ant skersinio R.Tvorogalas ir vėl gavo ne itin aukštą balą – 13.833. Ir šioje rungtyje jis neturėjo šansų prasibrauti į finalą, nors būtent po šios rungties kovų planetos čempionate jis nugvelbė kelialapį į olimpiadą. Startavus visiems 67 dalyviams R.Tvorogalas liko 18-oje pozicijoje.

Į finalą galėjo prasimušti aštuoni sportininkai, tačiau pagal taisykles, ne daugiau kaip du gimnastai iš vienos šalies. Po du atstovus pratimuose ant skersinio turės kinai ir japonai.

Trečią kartą olimpiadoje startuojantis 29 metų R.Tvorogalas įspūdingų vietų neužėmė: 2016-ųjų žaidynėse tenkinosi 42-ąją vietą daugiakovėje, o 2021 m. Tokijuje buvo 46-tas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.