Lietuvos beisbolo rinktinė padarė neįmanomą – pateko į Europos čempionatą

Lietuvos vyrų beisbolo komanda pasiekė įspūdingą sėkmę Europos čempionato kvalifikacinio turnyro etape Lenkijos Kutnės mieste – jie tapo turnyro čempionais bei pirmą kartą istorijoje pateko į Europos čempionatą, kuris vyks 2025 metais.

 Lietuvos beisbolininkai pateko į Europos čempionatą.
 Lietuvos beisbolininkai pateko į Europos čempionatą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2024, 9:55 PM

Šis pasiekimas yra svarbus žingsnis Lietuvos beisbolo sportui, kuris pastaraisiais metais sparčiai auga ir tobulėja. Komanda parodė puikų pasiruošimą, įgūdžius ir ryžtą, kas lėmė jų sėkmingą pasirodymą tarptautinėje arenoje.

Turnyro metu Lietuvos rinktinė susitiko su stipriais varžovais : Lenkijos, Rumunijos ir Suomijos atstovais. Tačiau demonstruodama solidžią gynybą ir efektyvų puolimą, komanda sugebėjo iškovoti svarbias pergales. Rinktinės žaidėjai išsiskyrė ne tik individualiais sugebėjimais, bet ir puikiu komandiniu darbu, kas yra esminis veiksnys beisbole.

Pirmosios Lietuvos rinktinės varžybos vyko prieš Lenkijos komandą. Rezultatu 8:3 lietuviai įveikė šeimininkus. Rungtynėse prieš Rumunijos rinktinę lietuviai iškovojo pergalę rezultatu 15:5. Paskutinėse turnyro varžybose prieš Suomijos ekipą Lietuvos rinktinė abejingų nepaliko, rezultatu 14:2 įveikė suomius ir be pralaimėjimų pateko į turnyro finalą.

Finale mūsiškiai vėl susitiko su Lenkijos rinktine. Nors pirmosiose varžybose lietuviai gana nesunkiai iškovojo pergalę, tačiau finalas lengvas nebuvo.

Rungtynėse ilgą laiką laikėsi rezultatas 3:1 Lietuvos naudai, tačiau Lenkijos atstovai rezultatą išlygino 4:4.

Bet Lietuvos komanda nepasidavė – po sunkios ir įtemptos kovos mūsiškiai nugalėjo Lenkijos rinktinę rezultatu 10:9, tapo čempionais bei pateko į 2025 metais vykstantį Europos beisbolo čempionatą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.